Politiker som sprider judehat och samlar in pengar till våldsbejakande grupp bjöds in till Sverige

14316744_1099019323519144_6936563320127761895_n

I mellandagarna bjöd Islamiska förbundet i Malmö in den kvinnliga jordanska politikern dr Dima Tahboub till ”en kulturell kväll om familjen”. Tahboub är en kontroversiell person som reser runt i Europa och samlar in pengar till våldsbejakande extremister samtidigt som hon sprider grov antisemitism i sociala medier.

 

Den 27 december höll Islamiska förbundet i Malmö ett familjeevenemang på skandinaviska wakfet i Malmö. Huvudtalare var Tahboub, en parlamentariker tillhörande den jordanska grenen av Muslimska brödraskapet och dess politiska gren islamiska aktionsfronten (IAF).

Tahboubs parti är extremister. Till att börja med har IAF förklarat att påven inte är välkommen till Jordanien. Det islamistiska partiet stödjer också den palestinska terrorgruppen Hamas och man är en ivrig motståndare till Jordaniens bilaterala relationer med Israel. Tahboub själv är en exemplarisk extremist.  Bland annat stödjer hon en våldsbejakande grupp  i Israels huvudstad Jerusalem bestående av ett femtiotal kvinnliga islamister som kallas Murabitat. Kvinnogruppen som är en del av den norra grenen av det muslimska brödraskapet i Israel har varit ansvarig för våldsamma stenkastnings- och skrikattacker mot judar vid Al Aqsa-moskén  i Jerusalem.  År 2015 förbjöds gruppen i Israel. Ekonomiskt stöd har Murabitat tidigare fått från gulfstaterna. Men detta ska ha upphört efter att Murabitats kontor stängts ner av Israel. Pengar till Murabitats verksamhet samlas nu istället in av Tahboub under hennes resor i Europa.  I ett videoklipp som palestinska organisationen Associazione Benefica di Solidarieta con Popolo Palestinese lagt ut på youtube kan man se hur Tahboub under ett besök i Italien auktionerar ut en koran från Jerusalem för mer än  15 000 Euro. I videoklippet säger Tahboub att pengarna hon drar in från auktionen ska  gå till Murabitat.

( Klipp ovan: Här samlar Tahboub in pengar till extremister som angriper judar  vid Al Aqsa-moskén  på Tempelberget)

Tahboub  har också en extrem syn på Israel. Genom uttalanden som  ”våra ögon är  inte bara riktade mot Jerusalem utan även mot Yaffa och Haifa” kan man förstå att hon inte erkänner att dessa israeliska städer är obestridligt israeliska.

På sin facebooksida  delade Tahboub  den 2 oktober en animerad bild av en judisk Menorah, som en man i jordansk huvudduk blåser ut ljusen på. På bilden står det ”Fiende-ockupationens gas kommer inte att passera”, vilket syftar på israelisk handel med gas till Jordanien. Men Tahboub går ett steg längre i sitt facebookinlägg och kommenterar bilden:  ”Ingen kommer att kunna släcka ockupationens ljusstake (menorah) mer än Jordanien”.

(det antisemitiska inlägget på Tahboubs facebooksida)

Tahboubs inlägg är inte någon kritik mot Israel. För det är allmänt religiösa judiska symboler som visas på bilden.Det handlar istället om ett ogenerat hat mot det judiska. Kan det beskrivas som något annat än antisemitism? Vad kan en person med insamlingar för våldsbejakande extremister och antisemitiskt tankegods möjligen ha för gott att erbjuda svenska familjer och svenska religiösa organisationer?

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s