Sossarnas systerparti Fatah jubilerar och lovar att bevara terroristernas era

screen-shot-2017-01-02-at-20-44-35

I söndags  firade det palestinska partiet Fatah jubileum. Det var 52-årsdagen för Fatahs våldsbejakande och politiska kamp mot Israel som firades runt om i de palestinska områdena på Västbanken . Partiet lovar i sociala medier att det blir mer av våldsbejakande extremism under det nya året.

I ett inlägg på Facebook lovar socialdemokraternas  systerparti Fatah i samband med sitt jubileum ”att bevara  ‘martyrernas’, fångarnas och befrielsestrategins era” under 2017. Martyrerna som utfört terrordåd hyllades på Fatahs officiella facebooksida och i jubileumsparader. En av de ”martyrer” som framför allt lyftes fram under partiets parader i söndags var Dalal Mughrabi, som 1978 ledde en terrororattack mot en buss med israeliska civila. 37 israeler dödades i  terrorattacken.

I jubileumsparaden i Betlehem bars först Fatahs bortgångne ledare Yassir Arafats och palestinske presidenten Mahmoud Abbas fotografier. Därefter bars Mughrabis foto vilket visar på vilken hög status terrorister har inom Fatahrörelsen.

(Ovan: Fatah’s inlägg på Facebook om bevarandet av ”martyrernas och fångarnas era”)

Fatah är inte ensamt om att bevara palestinska terroristers era. Detta görs även genom anti-israeliska FN-resolutioner och framför allt genom kravlöst bistånd från Sverige, USA och EU till den Fatahdominerade Palestinska myndigheten som betalar ut löner till terrorister .

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s