Utrikesminister Margot Wallströms hemliga möte med kontroversiella Youth Against Settlements

Issa Amro som står åtalad med 18 åtalspunkter mot sig och Sveriges utrikesminister Margot Wallström möttes i Ramallah.

Issa Amro som står åtalad med 18 åtalspunkter mot sig och Sveriges utrikesminister Margot Wallström möttes i Ramallah.

I mitten av december åkte Sveriges utrikesminister Margot Wallström till Palestinska myndigheten i Ramallah  där hon bland annat mottog en palestinsk ordensutmärkelse från den palestinske presidenten Mahmoud Abbas, ökänd för sina hyllningar av terrorister och  sitt välsignande av blod på Jerusalems gator. Men Wallström passade också på att gå på hemliga möten med vad DN påstod var  människorättsorganisationer.

Där och då  under DN:s intervju föredrog Wallström att inte namnge organisationerna och tidningen grävde heller inte vidare i saken. Mötena med det palestinska och israeliska civilsamhället hölls alltså hemliga för svenska folket.

Nu kan dock Tobias Tankar och Politisk Research-bloggen  avslöja en av de organisationer som  Wallström besökte. Organisationen heter Youth Against Settlements (YAS) och har sin bas i  den politiskt laddade staden Hebron. Där  driver organisationen en hetsig kampanj mot Israel och  de circa 800 judarna som bor i staden, som patrulleras av israeliska soldater på grund av motsättningar mellan den judiska minoriteten och den arabiska majoritetsbefolkningen (215 000)  i staden.

Hebron har en rik judisk historia sedan patriarken Abrahams tid.  Den judiska patriarkens och hans fru Saras begravningsplats finns i staden. Då araberna erövrade området byggde de en moské vid deras gravar.

1994 skedde det värsta israeliska terrordådet utfört av en israelisk jude, Baruch Goldstein. Han tog sig in i moskén vid patriarkens grav och sköt ner så många bedjande muslimska män han kunde döda. Ganska snart övermannades han dock av männen i moskén och dödades själv.

Medan palestinska terrorister och deras familjer får trevliga telefonsamtal, bidrag och lön och andra sociala förmåner av palestinske presidenten Abbas efter utfört terrordåd, behandlade Israel självklart Goldstein som en kriminell som inte ens fick begravas på en judisk begravningsplats.

Efter Goldsteins terrorattack exploderade våldsamheterna i Hebron och flera palestinier och israeler dog i sammandrabbningar. Israeliska myndigheter valde då att stänga Shuhada-gatan (martyrgatan)* en av stadens viktigaste handelsgator som ledde fram till moskén och den heliga judiska platsen.Nu driver YAS en kampanj för att gatan ska öppnas åter för den arabiska befolkningen i staden.

YAS har också kopplingar till diverse palestinska terrororganisationer som Hamas, Islamic Jihad och PFLP.  Det blev uppenbart då  YAS i februari förra året tillsammans med  de nämnda terrororganisationerna anordnade   en demonstration för att uppmärksamma Goldsteins attack i moskén. Enligt israelisk polis gick demonstrationen våldsamt till och YAS grundare Issa Amro arresterades.

Under åren har han fått ihop 18 åtalspunkter mot sig. Amros rättegång skulle ha hållits i september förra året men har skjutits upp på obestämd tid.  YAS och Amro hyllas av västerländska politiker och medier som ickevåldsmotståndare. Men YAS inställning till ickevåld är inte konsekvent eftersom man samarbetar med terrororganisationer. Den inkonsekventa inställningen till icke-våldsmetoder blir än mer tydlig i en intervju med Amro i nätmagasinen Tablet. Han kunde då inte ta avstånd från Hamas terrorism.

-Jag håller inte med dem i vissa saker men jag håller med dem i andra saker. Hamas försöker göra slut på ockupationen på sitt sätt. Om ockupationen upphör kommer jag inte alls  acceptera Hamas. Men så länge som ockupationen pågår kan jag inte säga åt dem att inte använda vapen, förklarade Amro då.

Emblemen för YAS, HAMAS, PFLP, Islamic Jihad och Fatah på en poster som delats av YAS. Minnet av Goldsteins massaker i moskén skulle högtidlighållas och Hamasaktivisten al-Qiq hyllas.

Emblemen för YAS, HAMAS, PFLP, Islamic Jihad och Fatah på en poster som delats av YAS. Minnet av Goldsteins massaker i moskén skulle högtidlighållas och Hamasaktivisten al-Qiq hyllas.

Förutom våldsamma demonstrationer med  terrororganisationer så ägnar sig Amros organisation åt att överdriva konflikten med de judiska invånarna i staden.  I ett filmklipp på YAS facebooksida kan man se några judiska unga killar med kippor som lugnt går på en gata. YAS beskriver pojkarna som ”israeliska bosättare som  provocerar palestinska invånare”. Vari ligger provokationen? Att de lever? Att de bor i staden?

YAS har flera andra otydliga videofilmer på sin facebooksida. De sägs föreställa olika israeliska bosättares ”provokationer” och ”ofredande” av palestinska invånare. Men det finns milt uttryckt väldigt lite som stödjer påståendena vid en närmare granskning av materialet som organisationen visar upp.

Samtidigt hyllar YAS döda palestinska terrorister som försökt anfalla israeler med kniv och terroristers terrorhandlingar eller försök till terrorhandlingar ignoreras av organisationen. Terrorister beskrivs som ”skadad palestinier” eller ”dödade palestinier”.

Hadeel tog fram en kniv i en checkpoint och gick till attack mot israelisk militär. Under attacken dödades hon. Nu hyllas hon av organisationen Sveriges utrikesminister har haft hemligt möte med.

Hadeel tog fram en kniv i en checkpoint och gick till attack mot israelisk militär. Under attacken dödades hon. Nu hyllas hon av organisationen Sveriges utrikesminister har haft hemligt möte med.

De Sida-stödda svenska Palestinagrupperna håller i år seminarier som YAS inbjudits till. YAS har tidigare besökt Sverige för att sprida sin onyanserade anti-israeliska propaganda för svenska gymnasieelever (i Sundsvall, Stockholm, Uppsala, Örebro, Göteborg, Malmö och Lund).

YAS använder svenska flaggor vid sina ickevåldsdemonstrationer i Hebron som inte alltid är så befriade från våld enligt israelisk polis.

YAS använder svenska flaggor vid sina ickevåldsdemonstrationer i Hebron som inte alltid är så befriade från våld enligt israelisk polis.

Den tvivelaktiga palestinska organisationen har också funnits med på prestigefulla evenemang som Mänskliga Rättighetsdagarna.

Med sig tillbaka till Hebron har organisationen tagit svenska flaggor som de använder vid sina demonstrationer. Svenska flaggan har nämligen genom Sveriges kontroversiella biståndspolitik och erkännandet av Palestina blivit en symbol för ensidigt stöd till anti-israelisk palestinsk aktivism.

Och nu har Sveriges utrikesminister Wallström givit  organisationen som samarbetar med terrororganisationer och hyllar terrorister ytterligare legitimitet genom sitt hemliga möte.

 

 

 

 

*= gatans judiska/israeliska namn är King David Street/ Rechov David Ha-melech

relaterad länk: http://www.dn.se/nyheter/varlden/wallstrom-de-maste-slappa-in-kvinnor-i-sina-styrande-organ/

Annonser

3 thoughts on “Utrikesminister Margot Wallströms hemliga möte med kontroversiella Youth Against Settlements

  1. Ping: Sweden’s Government Funds Anti-Semitism |

  2. Ping: Is The Swedish Government Funding Anti-Semitism? – students loan

  3. Ping: Is The Swedish Government Funding Anti-Semitism? | peoples trust toronto

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.