Svensk media väljer bort bilder av regeringens hijabklädda delegation vid Iranbesök

Feministisk regeringsdelegation med islamistisk klädkod inget svensk media tänker visa tydligen.
Feministisk svensk regeringsdelegation med islamistisk klädkod inget svensk media tänker visa tydligen, dock iransk.

 

I veckan  reste representanter för den svenska feministiska regeringen till Iran för att göra affärer med landets förtryckande regim. I den  svenska regeringens delegation ingick flera kvinnor. Samtliga bar hijab, muslimsk slöja, trots att de inte befann sig i ett religiöst sammanhang. Svensk media har gjort allt för att mörka beslöjandet av de höga tjänstepersonerna från Sverige.

Statsminister Stefan Löfven och handelsminister Ann Linde åkte denna vecka tillsammans med en i huvudsak kvinnlig delegation från UD till Irans huvudstad Teheran för att underteckna 5 samarbetsavtal.

Samtliga kvinnor i den svenska delegationen inklusive handelsministern hade underordnat sig den islamistiska klädkoden i den islamiska republiken Iran. Resan sammanfaller med den iranska regimens årliga firande av den islamiska revolutionen, som resulterade i att oliktänkande sekulära började förföljas i Iran.

Hur reagerar då svensk media på hijabtäckta svenska kvinnor med makt? Jo de censurerar bort dem och allt som kan skada bilden av den svenska feministiska regeringen. I iransk media finns bilder på både den täckta svenska kvinnliga handelsministern och Löfven när de sitter i möte med Irans president Hassan Rouhani. SVT har publicerat bilder från samma möte men har  dock valt att censurera bort Linde. Över hennes hijabtäckta ansikte och dräkt har SVT satt en bild av sina reportrar istället.

I mötet med den islamiska republikens andlige ledare Ali Khamenei sitter de svenska kvinnliga UD-tjänstepersonerna allra längst bort från Khamenei som har ryggen  vänd mot dem. Så här stark och tydlig är alltså den svenska regeringen med sin feministiska utrikespolitik. Den svenska feministiska utrikespolitiken är obefintlig i det iranska rummet.

Medan svensk media  undvikit bilderna på svenska delegater som följer islamistisk klädkod så har iransk media varit desto frikostigare med bildbevis på denna svenska underkastelse för antidemokratiska republiken Iran.Den svenska regeringen har visat prov på sin feministiska utrikespolitiks svaghet. Samtidigt har den iranska regimen stärkts genom det svenska statsbesöket under högtidlighållandet av revolutionen och  genom att regeringen har ställt upp på regimens förtryckande klädkod.

De täckta Handelsministern syns här på bild från iranska nyhetskanalen Iran Online. På SVT:s hemsida har ministern täckts över ännu en gång med bilder på SVT:s utsända reportrar.
Den täckta svenska handelsministern syns här på bild från iranska nyhetskanalen Iran Online. På SVT:s hemsida har ministern täckts över ännu en gång med bilder på SVT:s utsända reportrar.

 

Annonser

4 kommentarer Lägg till

 1. Nomi Lind skriver:

  Sorgligt. Sverige vill sälja och då sätts moralen åt sidan. Hyckleri, så jag mår illa. Iran är en av dom värsta länderna på jorden, fråga dessa miljoner exiliranier som har fått offra så mycket pga det massiva förtrycket denna regim bär ansvaret för. Under shahens tid var inte allt perfekt men befolkningen hade stor frihet på alla områden. Iran ger stöd till Syriens massmördare presidenten Bashar al Assad, Iran ger stöd till Hizballah, som är en terrororganisation som har splittrat Libanon i blodigt inbördeskrig i decenier. Iran har rensat ut alla judar från landet, Iran har tvångsislamiserat kristna som bodde i landet. Iran deklarerar ofta att deras syfte att förinta staten Israel. Detta land vill sossarna i Sverige samarbeta med. FYYYYYY!

  Gilla

 2. EvaLena skriver:

  varfär ska man inte respektera ett lands tradition när man är besökare ?

  Gilla

  1. Nomi Lind skriver:

   EvaLena, respekt förtjänar man, Iran respekterar inte kvinnor, folk med andra åsikter, fackföreningar, andra muslimer än deras egen grupp, de fölföljer homosexuella och andra med avvikande sexual läggning, fölföljer alla minoriteter, de har rensat landet från judar och kristna, de stödjer aktivt terrororganisationer, de är fara för mänskligheten eftersom de deklarerar öppet att de ska förinta landet Israel. Jag kan fortsätta… Iran förtjänar inte respekt. Varför frågar du inte om männens klädsel?

   Liked by 1 person

 3. janh7 skriver:

  Er det å undras at værlden skrattar ?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s