Abbas har betalt tjänstemannalöner till medlemmar i terrorstämplad organisation

Enligt palestinsk media så har den Palestinska myndighetens (PA)  president Mahmoud Abbas precis beslutat att sluta betala ut löner till 40 av myndighetens tjänstemän som  tillhör  den islamistiska terrororganisationen Islamiska Jihad.  

Samtidigt signalerar politiker både i USA:s  senat och kongress att man  är trött på att betala biståndspengar till PA som betalar ut löner till terrorister. Stödet  för den så kallade Taylor Force Act växer i Washington. Taylor Force Act är en republikansk motion som först presenterades i  den amerikanska  kongressen och som ställer ultimatumet till PA att upphöra med terrorlönerna eller se det generösa amerikanska biståndet indraget.

Men det är inte en anpassning  till detta ultimatum som ligger till grund för Abbas beslut att dra in lönerna, utan Islamiska Jihads kritik mot PA  och Abbas under en iransk konferens till stöd för terrorism mot Israel. Under terrorkonferensen som hölls i Irans huvudstad Teheran i slutet av februari anklagade Islamiska Jihads generalsekreterare  Ramadan Shallah PA för att ha ”belägrat” den senaste intifadan i Jerusalem och därmed begränsat Islamiska Jihad och dess terroraktiviteter.

Uppgifterna i palestinsk media om de indragna lönerna blottlägger, förutom den ständiga maktkampen mellan de olika extremistiska palestinska politiska fraktionerna, att det bland PA:s tjänstemän finns medlemmar som tillhör terrororganisationer.

Sverige gav förra året 49 miljoner kronor i direkt stöd till PA, en ökning med 18 procent sedan året innan då biståndet till PA hamnade på runt 40 miljoner kronor. Det svenska stödet är avsett att finansiera löner till PA:s tjänstemän.

 

källor:

https://openaid.se/sv/aid/sweden/palestine/2016/

http://www.fatehmedia.net/ar/?Action=Details&ID=141947

http://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Taylor-Force-Act-would-cut-funding-for-PA-terrorists-stipends-482863

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s