Palestinagrupperna i Kronoberg sprider fake news om Mellanösternkonflikten, hyllar terrorist som martyr

En av den propalestinska organisationen Palestinagruppernas lokalorganisationer hyllar terrorist som martyr, sprider fake news om antalet dödade i Mellanösternkonflikten och delar bild av en enstatslösning för Mellanösternkonflikten där den nuvarande judiska staten är helt utplånad.

Det är Palestinagruppernas lokalorganisation i Kronoberg som nyligen lagt ut en bild av PFLP-terroristen Ghassan Kanafani på sin facebooksida. I inlägget kallar de honom ”martyr”.

Kanafani  var terrororganisationen PFLP:s talesperson och låg bakom  en av de värsta terrorattackerna i Israels historia, flygplatsmassakern i Lod år 1972. 26 personer dog  och ett åttiotal skadades i terrordådet som utfördes av japanska kommunister på uppdrag av kommunistiska PFLP. Kanafani skrev också novellen  Att återvända till Haifa. I novellen konstaterar Kanafani att enbart väpnad kamp är vägen framåt för att ta över israeliskt territorium ( ”befria Palestina”).

Palestinagrupperna i Kronoberg sprider också fake news om Mellanösternkonfliktens vidd. I ett videoklipp lokalföreningen  delat från youtube hävdas det att miljontals människors liv tagits av  kriget mellan Israel och den palestinska sidan.

”Men vi kan inte glömma konflikten som började 1948 – den arabisk-israeliska konflikten. Kriget tog miljontals av människor”, berättas det i filmen som  lokalföreningen delat.

Dessa siffror stämmer inte med de siffror som oberoende källor samlat in, däribland israelkritiska sådana som Btselem. De officiella siffrorna ligger runt 116 000 döda (varav runt 91 000 palestinska dödsoffer)  medan  den israelkritiska nyhetskanalen Al -Jazeerah hävdar att dödssiffran för konflikten så här långt ligger på runt 200 000, således inte ”miljontals av människor”.

 

Israel utraderat från kartan-

Dessutom presenteras i filmen en karta över Palestina  där både  de områden som styrs av Palestinska myndigheten och det israeliska territoriet inräknats i Palestina. Den judiska staten är med andra ord utraderad.

Ställer Palestinagrupperna sig verkligen bakom de här budskapen som de delar på sin lokala facebooksida i Kronoberg?

Jag har sökt Palestinagrupperna centralt för en kommentar men utan resultat.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s