Regeringen: Vi stoppar allt bistånd till palestinsk terror

Den svenska regeringen gav tidigt idag ut ett pressmeddelande  om biståndet till Palestina. Under decennier har Sverige stöttat odemokratiska palestinska politiker som lär palestinska skolelever terrorns väg och att hata judar och Israel. Men nu ska biståndet till detta upphöra, enligt vad som erfars .

Istället för att ge sig in i en nyligen påkallad interpellationsdebatt med Kristdemokraterna om biståndet till våldsbejakande och rasistisk utbildning inom UNRWA, FN:s  organ för evigt palestinskt flyktingskap väljer regeringen att upphöra med biståndet.

Flera rapporter har släppts om missförhållanden i den Palestinska myndigheten (PA) och UNRWA, bland annat från Palwatch  och UN Watch. Där framgår hur svenskt bistånd går till organisationer som sprider hat mot judar, hyllar terrorism och betalar terroristers löner.

I Sveriges riksdag har Amineh Kakabaveh(V) kallat dessa rapporter för ”rykten” som jag ”inte har bevis för”.

En väl initierad källa på UD säger att  man inom regeringen  vet att man kommer att förlora i en debatt som bygger på fakta och därför hellre gör om och gör rätt än att debattera bistånd med oppositionen.

Men beslutet är inte helt okontroversiellt. Regeringen säger i ett pressmeddelande att terrorhotet mot Sverige nu har höjts genom beslutet att upphöra med biståndet till palestinsk terrorism.

Kulturdepartementet som sedan den första april vikarierar på prov som försvarsdepartement har dock en effektiv försvarsstrategi: antiterrorarmband och pjäser om hur man ska förstå terrorister.

-Tar vi bara på oss armbandet och framställer terrorister enbart som utsatta människor kommer de att förstå budskapet och bli som vi vill framställa dem. De kommer därmed sluta med terror, rasism och krig, säger en källa inom Kulturdepartementet som nu slutar med terrorbekämpningsuppdraget och sökt jobb på SVT:s Barnkanalen och  därför vill vara anonym.

OBS 1:a  april idag! 😉 Tänk om detta inte hade varit 1 april fake news…

 

 

2 kommentarer Lägg till

  1. Birgitta Bertilsson skriver:

    Jag förstod att det var för bra för att vara sant. 🤔

    Gilla

  2. Bjørn Forsang skriver:

    Nu för tiden är aprilskämten klokare än verkligheten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s