Palestinsk förening sprider hat mot påskfirande judar

Under den judiska påsken, Pesach, har judar firat sin religiösa högtid i patriarkernas grav i Hebron. Den judiska platsen är även viktig för muslimer och kallas av dessa för Ibrahimi-moskén. Det är där den bibliske patriarken Abraham har sin grav.

Att judar har firat en religiös högtid på de abrahamitiska religionernas heliga plats uppskattas tydligen inte av den palestinska kulturföreningen Palestinska Huset i Göteborg. På föreningens facebooksida delas ett klipp på sjungande judiska män i patriarkernas grav.

Klippet kommenteras av den palestinska föreningen. De firande judarna kallar Palestinska Huset för det nedsättande uttrycket ”hundar”.
den rasistiska kommentaren på föreningens hemsida har nu tagits bort men så här såg den ut.

 Den rasistiska arabiska texten i Palestinska Husets statusuppdateringen på facebook lyder översatt till svenska: ”Snart kommer ert slut, oh sionistiska  hundar. Gud förbannar er. Bosättare framför ritualer och dansar i Ibrahimi moskén”.
Palestinska Huset har tidigare haft samröre med terrorister.  Den 6 mars 2015 höll föreningen en aktivitet med Khaled Barakat, en av frontfigurerna för den palestinska terrororganisationen PFLP.
Vidare har föreningen hyllat palestinska terrorikoner som Um Radwan Sheikh Khalil,  känd för att ha fostrat sina fem söner till terrorister för den palestinska terrororganisationen Islamic Jihad.
Palestinska Huset i Göteborg är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening som säger sig verka för ”ökad förståelse och kunskap mellan svenskar och palestinier samt ökad kunskap i den palestinska frågan och kulturen”. Föreningen skriver att ett av föreningens övriga syften är att ” underlätta för nyanlända, både till staden Göteborg och Sverige i helhet”.
En del av verksamheten är riktad specifikt till ungdomar.
Palestinska Huset i Göteborg listas som en av de föreningar som Göteborg Stad ger kommunalt bidrag till eller upplåter lokaler åt.

Khaled Barakat på besök hos Palestinska Huset i mars 2015.

Um Radwan Sheikh Khalil hyllas av Palestinska Huset.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s