Nu får ni skärpa kontrollen Palestinagrupperna och Sida, bistånd går till fritidsgård som hyllar terrorism

Våldsbejakande extremism hyllas fortsatt på fritidsgård som får hundratusentals svenska kronor i bistånd från biståndsaktörer och Sveriges regering.

fotbollslagen bär namn efter terrorister.

Den 16 april inledde fritidsgården och sportklubben Abu Dis Youth Club sitt årliga fotbollsmästerskap till terroristers ära.  Den palestinska fritidsgården belägen i omgivningen av Jerusalem får svenskt bistånd via lobby- och aktivistorganisationen Palestinagrupperna. Vid årets lokala fotbollsmästerskap i Abu Dis medverkar förutom representanter för Abu Dis Youth Club även lokala Fatahpolitiker som delar ut priser. Mästerskapet hålls framförallt till palestinska Fatahledaren och ärketerroristen Abu Jihads ära. Tävlingen som pågår till idag den 22 april uppmärksammar även de internerade palestinska terroristernas dag  ( ”de palestinska fångarnas dag” enligt palestinsk media). Palestinska  nättidningen  Alwatanvoice.com skriver att samtliga tävlande lag  på  den palestinska  fritidsgården bär namn efter palestinska ”martyrer” som utfört, uppmanat till eller planerat terrorattacker.  Ordet martyr är ett epitet för den som hänger sig åt våldsbejakande extremism och terrorism i någon form.Här följer exempel på  de ”martyrer” som namngett några av fotbollslagen.

Nabil Muhammad Jamil Halbiyyah från Abu Dis som blott var 24 år när han för Hamas räkning utförde  en självmordsbombning i Jerusalem. 11 personer dog i terrorattacken och över 100 personer skadades.

Omar Al-Qassem som ledde terrorgruppen PFLP:s militanta gren under terrorattack 1968. Han grundade också  terrorgruppen DFLP.  Då DFLP:s terrorister på 1970-talet kidnappade över hundra civila  och avrättade en stor del av dessa i den internationellt uppmärksammade Ma’alot-massakern uppmanade  Al-Qassem dem att fortsätta massakern. Terroristerna hann mörda 30 civila, varav 23 barn, en del så unga som fyra år. Två av de mördade var israeliska araber. Totalt skadades 68 personer under massakern.

Moataz Al-Qassem som utförde en knivattack för ett år sedan.

Abu Jihad eller Khalil al-Wazir fatahterrorist som planerade minst två utförda terrorattacker på 70-talet, Savoy-attacken och kustvägsmassakern med totalt 43 civila  dödsoffer.

I vilken  arbetsmiljö sker fotbollsturneringen? Jag har även tagit en titt på de som tränar juniorspelarna. Hyllas i dessa kretsar terrorism? Ja, juniorlaget på fritidsgården tränas av idrottsläraren Hussein Jaffal som i sociala medier hyllar terrorister. Han har nämligen  på sin facebooksida delat bilder på barn med kniv och vapen i händerna under de perioder då palestinska terrorattacker mot israeler eskalerat.  Det är också högst intressant att idrottsklubben kontinuerligt lägger ut dödsrunor på sin facebooksida. Personerna som dödsrunorna handlar om verkar ha lokal anknytning och underförstått en relation till fritidsgården. Ofta beskrivs de avlidna eller dödade som ”martyrer” eller familjemedlemmar till ”martyrer”. Varför finns de där dödsrunorna där? Det finns många frågor som behöver besvaras.

(Ovan bild från juniorfotbollstränaren Jaffals facebooksida visar  palestinskt ungdom med kniv i handen)

Det är värt att notera att det inte är första gången som  det uppmärksammas att terrorn hyllas på den svenskfinansierade fritidsgården. Jag har tidigare skrivit en gästkrönika på Israels ambassads blogg om tidigare incidenter.

Mellan åren 2014-2016 beviljades Palestinagrupperna 1,144 miljoner kronor i bistånd av Sida för aktiviteter på Abu Dis Youth Club. För innevarande år har Palestinagrupperna ansökt om ytterligare 455 000 kronor från den svenska biståndsmyndigheten.

Biståndsprojektet har tidigare anmälts till Sida av tankesmedjan Perspektiv på Israel.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.