Ulvskog är långt ifrån ensam

Foton på Facebook som visar den socialdemokratiska europaparlamentarikern Marita Ulvskog hålla upp en idolaffisch av ärketerroristen Marwan Barghouti har rört upp känslor den här veckan här hemma i Sverige. Fotona, tagna i Europaparlamentet under en manifestation för dömda terrorister, delade Ulvskog själv på sin egen Facebooksida. Ett foto i vilket hon lyfter Barghouti bokstavligen till skyarna tog hon efter hård kritik bort.  Det andra fotot har hon  dock fortfarande behållt kvar där.

Fotona är uppseendeväckande. Barghouti har nämligen blivit dömd  för inblandning i tre terrorattacker som kostade fem israeliska civilpersoners liv.
Många svenskar är nu upprörda och ser den socialdemokratiska europaparlamentarikerns agerande som ett bevis på stöd till terrorism. Ulvskog var dock inte ensam som svensk parlamentariker vid fotosessionen. Även Vänsterpartiets europaparlamentariker Malin Björk var där, vilket syns i den palestinska tidningen Maan News artikel från evenemanget.

Det är dags att inse att en vänlig inställning till terror och våld länge varit vanligt förekommande i de svenska röda partierna. Samtidigt blir de organisationer i Sverige som stödjer palestinska terrorister och våldsbejakande extremism allt fler. Inte sällan samarbetar dessa med svenska politiker.  Hur ska svenska politiker kunna bekämpa terrorism när samma politiker med sina handlingar samtidigt legitimerar palestinsk terrorism? Läget är allvarligt.

Om jag ska vara helt ärlig så blev jag inte särskilt förvånad över att se Ulvskog med en affisch av terroristen Barghouti. För ett år sedan deltog hon nämligen i ett konstprojekt till stöd för palestinska fångar. I detta konstprojekt fotograferades hon och andra europeiska politiker bakom galler, i solidaritet med palestinska ”politiska fångar”. Hennes nya foton med affischen av Barghouti visar dock vilken typ av ”politiska fångar” de europeiska parlamentsledamöterna solidariserade sig med  i förra årets konstprojekt: Terrorister, varken mer eller mindre.

Men Ulvskog är inte den enda från sitt parti som nyligen stött palestinska terrordömda fångar. Förra lördagen hölls en manifestation i Uppsala för palestinska terrorister som nyligen inlett en hungerstrejk i israeliska fängelser.  Jag var på plats i Uppsala och observerade manifestationen. Där framfördes gatuteater som framställde palestinska terrorister som offer tvångsmatade av brutala israeliska soldater. Ett skådespel långt ifrån verkligheten med andra ord. Även socialdemokratiska politiker i Uppsala bidrog med tal på evenemanget. Uppsalasossarna deltog inte själva i manifestationen men skickade arrangörerna ett mail som lästes upp under manifestationen. I mailet uttryckte Uppsalas socialdemokrater sin solidaritet med de hungerstrejakande terroristerna. Och på första maj i år marscherade palestinska föreningar till stöd för palestinska fångar i Vänsterpartiets förstamajtåg på flera orter .

Manifestation i Uppsala i solidaritet med  terrordömda palestinska fångar.

Vad som är viktigt att känna till är dock att palestinska fångar har sina grundläggande rättigheter tillgodosedda i israeliska fängelser.  Hungestrejkandet och de lyxkrav som framförts från terroristerna tycks bara vara svepskäl för att få världen att lockas att ta del av israelfientliga aktivisters demonisering av Israel.
I Malmö bjöd Vänsterpartiet in terrororganisationen DFLP att delta och tala på sitt förstamajevenemang. DFLP-anhängare sågs under evenemanget hålla upp affischer av Marwan Barghouti (Fatah), Ahmed Saddat (PFLP) och Samer Issawi (DFLP), samtliga tre dömda palestinska terrorister.
Under de senaste veckorna har demonstrationer till stöd för palestinska terrorister anordnats i Göteborg, Uppsala, Stockholm och Malmö. Dessa demonstrationer följer i en kedja av återkommande terrorglorifierande händelser i Sverige. Under 2015 och 2016 fick flera hundra barn i Sverige terrorfrämjande arabiskspråkiga läroböcker av ett antal svenskpalestinska föreningar. I dessa läroböcker är terrorismen mot Israel förhärligad och barns engagemang i terrorhandlingar framställs som moraliskt rätt.

Barn tvingas sjunga om att kasta sten och skjuta raketer mot Israel. ”Integrationsdag” i Åmål.

Ett terrorevenemang hölls även  i november förra året i Åmål, där palestinska terrorister, som använt köksknivar för att attackera israeler, blev hyllade. Barn tvingades sjunga sånger med texter som ”krossa sionismen” och ”vi har kastat stenar på soldater och poliser och vi har skjutit raketer mot våra fiender”. Barnen uppmanades också att offra sitt blod och sina själar för att ”befria Palestina”. Vänsterpartiet i Åmål anordnade i samarbete med lokal palestinsk organisation detta evenemang som för Åmåls kommun  beskrivits som ”en integrationsdag”. Genom att kalla det integrationsdag kunde partiet arrangera evenemanget i den kommunala lokalen Kulturmagasinet.

I januari fick en palestinsk förening i Malmö hyra den kommunala lokalen Garaget för att stå värd för vad som kallades en ”kulturafton”. Denna ”kulturafton” visade sig i själva verket vara en terrorförhärligande årsdag för det terrorglorifienade partiet Fatah och ett firande av en nyligen släppt dömd Hezbollah-spion, som numera kallar sig ambassadör för de palestinska fångarna. Under evenemanget  dansades det omkring med en vapenattrapp medan deltagare i evenemanget sjöng arabiska sånger som hyllar terrorhandlingar. Det här är bara några exempel på hur Sverige har blivit ett nav för politisk extremism och legitimering av terrorism.

Denna rad av händelser visar att svenska politiker inte har gjort sitt jobb för att motarbeta terrorism. Inte ens den hemska islamistiska terrorattacken i Stockholm för en månad sedan har fått Socialdemokraternas och Vänsterpartiets politiker att börja visa nolltolerans mot terrorism. I stället har de fortsatt att bjuda in palestinsk terrorglorifiering till sina evenemang och att visa solidaritet med dömda fångar som har varit inblandade i terrorhandlingar. Svenska politiker måste förstå att om de fortsätter på samma sätt kan Sverige aldrig bli betraktat som en seriös vän av demokrati och som en stark och verklig fiende mot terrorism.

Missar du veckans möjlighet att visa solidaritet med terrorister? Vänsterpartiet ser till att du får utlopp för ditt behov av solidaritet med mördare.

Under 2017 utkommer tankesmedjan Perspektiv på Israel med en utförlig rapport om våldsbejakande extremism i Sverige.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s