Unicefs och Rädda Barnens samarbetspartner tar barn till terrorevenemang

Rädda barnen har gett hundratusentals kronor i bistånd till palestinsk organisation i Libanon som tagit med barn till terroristevenemang.

Ett terroristevenemang

The Children and Youth Center (CYC) heter en organisation som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i  Shatila and Nahr el-Bared-lägren i Libanon,  där många ättlingar till palestinska flyktingar bor. Enligt en artikel i nättidningen Alba får drygt 300 ungdomar mellan 6 och 18 år stöd med skolarbetet och stimulans med fritidsaktiviteter genom CYC.  Mestadels verkar verksamheten helt okej men den senaste veckan har CYC visat hur man utnyttjar barn och utsätter dem för en extrem miljö. Barnen har nämligen fått besöka ett evenemang för palestinska terrorister.

Evenemanget har anordnats för att stödja de palestinska terrorister som begått terrorbrott mot israelisk civilbefolkning och nu tjänar av sina straff i fängelser i Israel. Evenemanget hålls med anledning av att många fängslade palestinska terrorister hungerstrejkar i protest mot vad de  påstår är dåliga förhållanden i fängelserna. Påståendena om dåliga förhållanden för fångar tillbakavisas av Israel, vars informationsminister Gilad Erdan menar att strejken istället är motiverad av interna palestinska motiv.

Terroristevenemanget arrangeras av bland annat CYC , det Palestinska Nationella Forumet och Forumet för de Befriade Fångarna från Ockupationsfägelserna. På bilder som CYC publicerat på Facebook kan man se terrororganisationerna Islamic Jihad,  DFLP:s och PFLP:s  emblem hänga på väggarna liksom bilder av deras terrorister så som Samer Issawi och Ahmed Saddat . Även bilder av Fatahs emblem och partiets ärketerrorist Marwan Barghouti kan skymtas på terroristevenemanget.

Medlemmar och vänner till CYC uppmanas av CYC att delta i hungerstrejken och i ”kulturella aktiviteter” som pågår på terroristevenemanget. De terrordömda fångarna som ligger bakom terrordåd kallar CYC för  ”heroiska ” och ”ståndaktiga”.

”CYC-barn har besökt solidaritetstältet för att hälsa på hungerstrejksrörelsen i solidaritet med de palestinska fångarnas hungerstrejk i de israeliska ockupationsfängelserna”, skriver CYC på sin Facebooksida.

CYC skriver vidare om terroristevenemanget, att barnen läste dikter, gjorde teckningar och delade ut vatten och salt till förbipasserande människor i lägret så att dessa kunde vara delaktiga i terroristernas hungerstrejk.

”kulturella aktiviteter” på Shatila-lägrets terrormanifestation

Bistånd och aggressivitet

På sin hemsida skriver CYC att organisationen har samarbete med biståndsorganisationerna Unicef och svenska Rädda Barnen. Enligt ett reportage  i Svenska Dagbladet från 2004 ger Rädda Barnen ungefär 300 000 kronor till CYC varje år.

I SVD-reportaget uttalar sig en representant för Rädda Barnen och menar att situationen i flyktinglägret blir ”värre och barnen mår sämre och sämre”. Barnen beskrivs som aggressiva och det står att de slåss.

Vår fånge är martyr, vår fånge är på sin dödsbädd, vår fånge är hungrig” har barnen skrivit.

Är det konstigt att barnen blir aggressiva och slåss när de får lära sig solidaritet med våldsbejakande terrorister?

Terroristevenemanget i Shatila-lägret
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s