PA varnar Sverige från att delta i möte med Israel

I mitten av maj hölls ett samrådsmöte mellan Sverige och den Palestinska myndigheten (PA). Under mötet pressade palestinska UD Sverige på politiska eftergifter och ”varnade” det nordiska landet från  att delta i möte med Israel.

Under samrådsmötet som hölls i Ramallah deltog från den svenska sidan UD:s MENA-chef Ann Dismorr,  svenska generalkonsulatets generalkonsul i Jerusalem Ann-Sofie NilssonPer Örnéus, Sveriges särskilda sändebud för fredsprocessen och Jamal Al-Assaad, chef för UD:s Mellanösternavdelning. Från den palestinska sidan deltog bland annat Amal Gado, biträdande utrikesminister för EU-frågor.

Enligt en statusuppdatering på palestinska UD:s facebooksida informerades de svenska diplomaterna först om palestinska terrordömda  fångars hungerstrejk i israeliska fängelser. Sverige tackades därefter av Gado för sin ”positiva attityd” i UNESCO gällande den senaste mycket kritiserade Sverigestödda anti-israeliska resolutionen om Jerusalem, som inte erkänner Jerusalem och de heliga judiska platserna som Israels huvudstad.

Palestinska UD uppmanade därefter Sverige att sätta mer press på andra medlemsstater i EU att vidta strängare ståndpunkter mot Israel. Under mötet ”varnades” Sverige också från att delta under associeringsrådet EU-Israels kommande möte. Gado menade att ett sådant möte skulle ses som ”en europeisk tillfredsställelse” med Israel och uppmuntran till Israel att ”gå vidare i sina överträdelser av internationell lag”. De två sidorna diskuterade också Sveriges roll som medlem av FN:s Säkerhetsråd där Sverige uppmanades att hålla den palestinska frågan på säkerhetsrådets och generalförsamlingens agenda.

 

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Barbro Pettersson skriver:

    Nu har det gått så långt att man skäms så mycket över att vara svensk. Dom svenska politekerna har tappat sans och balans dom är så manupalerade av den palestinska myndigheten,så man kan inte tro att det är sant.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s