En delegation från Sverige, Norge och EU mötte palestinsk terrororganisation i Damaskus

Enligt palestinska källor ska en delegation av diplomater från EU, Sverige och Norge ha haft ett möte med Khaled Abd al-Majid, lokal ledare för den socialistiska terrororganisationen Palestinian Popular Struggle Front (PPSF) någon gång  i mitten av maj månad  i Syriens huvudstad  Damaskus. Abd al-Majid är också generalsekreterare i Palestinska Styrkornas Allians (APF). 1993 bildades APF av Hamas, PPSF och sex andra terrororganisationer som en reaktion mot Oslo-förhandlingarna.

Terroralliansen har som mål att ”befria hela Palestina”, d v s att radera Israel helt från kartan. Enligt uppgifter Abd al-Majid har publicerat på Facebook den 10 maj i år så ska bland annat frågan om de palestinska terrordömda fångarnas hungerstrejk ha diskuterats med de nordiska diplomaterna.  ‘Abd al-Majid avslöjar att samtalen även berörde ”faran med det amerikansk-sionistiska projektets planer att underminera palestinska rättigheter” och normaliseringen av relationerna mellan gulfstaterna och Israel.

På 1960-och 1970-talet var ‘Abd al-Majids PPSF inblandat i terroraktiviteter i form av flygplanskapningar där även civila attackerades. Den 21 december 1989 dömdes PPSF-medlemmen Mohammed Abu Talb och tre andra män av Uppsala tingsrätt för en serie bombdåd i Köpenhamn och Amsterdam utförda under 1980-talet. Ett av bombdåden skedde utanför en synagoga i Köpenhamn. En person mördades  och 27 skadades i terrorattackerna.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s