Palestinagruppernas manifestation: ”From the River to the Sea Palestine will be free”

Den 11 juni höll statligt subventionerade Palestinagrupperna (PGS) en manifestation på Sergels Torg i Stockholm ”för att visa solidaritet med det palestinska folket”. PGS bedriver hårt kritiserade biståndsprojekt på Västbanken i våldsbejakande miljöer och ägnar sig åt BDS-aktivism och ”propalestinsk” lobbyism.

PGS manifestation uppmärksammade att det är ”50 år sedan Israel ockuperade Västbanken, Gaza och Östra Jerusalem”, enligt informationen för deras evenemang.

Bilder som organisationen lagt upp på sin facebooksida från manifestationen ser beskedliga ut och inte särskilt provocerande. Men Haber Kudüs (”Jerusalemnyheter”), turkisk nyhetsmedia som står nära den palestinska terrororganisationen Hamas,  har lagt upp ett par kompletterande foton från demonstrationen.

Ett av fotona visar en banderoll med texten ”From the River to the Sea Palestine will be free”, (”från floden till havet ska Palestina bli befriat”).  Om en sådan befrielse skulle äga rum skulle det betyda utplåningen av Israel och de facto etnisk rensning.

Banderollen syns även på en bild på PGS:s facebooksida men texten är då skymd. Det är tydligt att de som höll banderollen inte ombads lämna manifestationen. PGS stödjer aktivt BDS, total bojkott och isolering av demokratin Israel, propagerar för frisläppande av ”alla palestinska politiska fångar” ( terrorister) och motar tydligen inte bort de som vill se Israel utraderat med konsekvensen etnisk rensning.

Att dessutom turkisk Hamasvänlig nyhetsmedia tycks ha varit närvarande på demonstrationen säger också en del om vilka som attraheras av PGS:s budskap.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.