Sverige mötte islamistiska styrkor på UNRWA-skola

Politisk delegation från Sverige på plats i UNRWA-Läger och talade inför våldsbejakande islamistiska krafter bland annat representanter för Hamas. Foto:Racamp Facebook

En politisk delegation från Sverige  var i början av juni nere i Libanon för att lugna ner stämningarna i UNRWA-lägret Ain el-Helweh nära den libanesiska staden Sidon, rapporterar den palestinska nyhetskällan Racamp (lägret Rashidiehs facebooksida). I delegationen ingick  Peter Semneby, Sveriges ambassadör i Libanon,  och Ann Dismorr, chef vid UD:s MENA-enhet och tidigare högt uppsatt person inom UNRWA i Libanon.

Efter en rundvandring i UNRWA:s högkvarter berättar palestinsk media att delegationen mötte representanter för PLO och de islamiska och palestinska styrkornas allians(APF). I alliansen ingår bland annat terrororganisationerna Islamic Jihad och Hamas.

Mötet mellan Sverige och representanter för de islamistiska palestinska terrororganisationerna hölls på UNRWA:s Faluja School i lägret.

Bild med svenska diplomaterna och de beväpnade islamistiska styrkorna på UNRWA-skolan Foto:Ain El Helwehs facebooksida

Dismorr ska, enligt Racamp, ha uttryckt stöd för tvåstatslösningen men ska samtidigt ha hävdat att ”det inte finns någon politisk lösning på den palestinsk-israelisk konflikten när det gäller ”israeliska bosättningar och Israels judaisering av landet.”

Sverige försäkrade också att man från sitt håll gör vad man kan för att samla in biståndsmedel till det internationellt  hårt kritiserade UNRWA.

UNRWA kritiseras i flera  internationellt uppmärksammade rapporter för att organisationen inte lär palestinska barn om fred utan istället lär ut ett hatfullt våldsbejakande budskap på UNRWA:s skolor. Kritiken har skapat en orolig stämning i det politiska etablissemanget i  de palestinska flyktinglägren.

Mot slutet av mötet talade även den svenska ambassadören Semneby som då, enligt nyhetssajten Racamp, ska ha ”önskat lägret och alla (palestinska flykting-)läger ett lyckligt liv tills deras återvändande till sitt land”.

Vad är intressant med detta möte?

För det första visar det hur fruktansvärt aktivt och involverat  Sverige är i den kritiserade FN-organisationen UNRWA. Efter kritik har riktats mot UNRWA åker Sverige alltså ner och försöker lugna det våldsbejakande politiska etablissemanget i lägren och fäller märkliga uttalanden om ”inga politiska lösningar” och tycks redan ha bestämt att lösningen på den israelisk-palestinska  konflikten är återvändandet av ättlingar till palestinska flyktingar till ”sitt land”, vilket palestinska sidan menar även inkluderar delar av Israel.

Varför är Sverige så intresserat av att samla ihop pengar till UNRWA? Vad är det för tvåstatslösning man stödjer när man samtidigt önskar palestinska lägren en lycklig tid tills de ska återvända ”till sitt land”?

Flera terrororganisationer var representerade vid mötet i UNRWA-skolan i Libanon. Varför håller man inte på principen att man inte ska tala med Hamas och andra terrororganisationer?

Frågorna kräver sitt svar. Vad är den svenska utrikespolitiken egentligen?

Annonser

2 kommentarer Lägg till

 1. Anette skriver:

  Sverige och Socialdemokraterna kämpar för att inte barn exploateras på olika sätt runt om på vår jord. Då vore det smakfullt om detta även gäller de barn som utsätts för hjärntvätt och därigenom fråntas den möjlighet att få en framtid som inger riktig utbildning och hopp att få uppleva en ljus framtid. Men kanske är det så att Sverige har en utrikespolitik där vissa länders barn är mer värda än de andra länders barn. Exempelvis de Palestinska barnen. Varför anser Sverige att dom barnen inte har rätt till de grundläggande kraven på utbildning, hopp och framtidstro. Sverige stöder bland annat UNICEF, dom räddade barn i Rwanda, Angola, El Salvador, Moçambique……men dom Palestinska barnen får hjärntvättas och lära sig att hata och som i slutändan gör att framtiden blir förödande för dessa barn. Svenska regeringen säg som ni tycker och stå för det, ”att vissa länders barn är värde mer än andra länders barn”.

  Gilla

  1. Tobias Petersson skriver:

   Där satte du huvudet på spiken!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s