Sveriges bistånd till palestinska al-Haq ledd av dömd terrorist

Ett evenemang som demoniserar Israel har i veckan hållits  i FN-högkvarteret i New York. Enligt Israeliska och palestinska källor har flera inbjudna organisationer starka kopplingar till de palestinska terrororganisationerna PFLP och Hamas, som båda finns uppsatta på FN:s och EU:s  lista över terrororganisationer. Men vad värre är, de inbjudna organisationerna med terrorkopplingar får finansiering från svenskt bistånd.

Den första av de organisationer som nämns är Al Haq, en  organisation som i likhet med många andra palestinska organisationer säger sig jobba för mänskliga rättigheter. Organisationen har dock av Israel anklagats för att ha samröre med PFLP. Al-Haqs ordförande Shawan Jabarin har ett långt förflutet inom PFLP sedan studentåren. Han har också  varit  inblandad i rekrytering av terrorister utanför Israel, något som han också dömdes för och satt fängslad för i Israel i 9 månader. Palestinsk media rapporterar också om att Jabarin företrätt PFLP i en politisk kommitté.

Al-Haq undanhåller västerländska givarländer och människorättsorganisationer sanningen om palestinska terroraktiviteter.  Ja man kan till och med gå så långt att man kan säga att organisationen ljuger om tillståndens  varande, Jabarin  själv kan ses ljuga och utelämna relevant fakta när han håller ett tal som finns tillgängligt på Youtube  där han demoniserar Israels  försvarsinsatser mot terrorism.

Följande är utdrag ur talet där Jabarin utelämnar väsentlig fakta för att få Israel att se dåligt ut och palestinska terrorister att framstå som oskyldiga offer.

”Barnet, han är 17 år gammal. Han är Fadi Aloon från Jerusalem. Han är en väldigt trevlig pojke…”
…”Han återvänder tillbaka till sitt hem och han måste gå genom en bosättning i Jerusalem till sin by som heter Issawiah. Och i grannskapet förstår ni, där finns det en bosättning. De (”bosättare”) börjar attackera honom och han sprang  iväg … den andra gruppen försökte attackera honom från olika håll. Polisbilen anländer. Och bosättarna ropar på honom som så här  ah aha ahah ah ah han är en terrorist och han försökte gå  fram till polisen och försöka få skydd. Och polisen dödade honom. De gav honom kulor i hans huvud …”

Fadi Aloon är en av de palestinska ungdomar som begav sig ut på gatorna i Jerusalem för att skada och mörda judar, uppmuntrad av Palestinska myndigheten att han genom våldsbejakande extremism (jihad) skulle nå paradiset  och ”bli förlåten för sina synder”. Aloon hann knivhugga 15-årige Moshe Malka innan han sköts av israelisk säkerhetspolis.

Du kan läsa mer om Fadi Aloon på min blogg.

Svenska biståndsorganisationer så som Diakonia och  myndigheter som  Sida och den svenska regeringen  utgår ofta från  uppgifter de fått från organisationer som Al-Haq. De bekräftar detta ofta i egna uttalanden och i dokumentation på deras hemsidor. Därför är det extra viktigt att vara medveten om att al-Haq m fl liknande organisationer sprider lögner och grovt vinklade sanningar ( som om Fadi Aloon) som sedan blir till underlag för svenska politikers uttalanden, beslut och värderingar.

Den andra organisationen, som  också ska ha terrorkopplingar är Al Mezan Center for Human Rights. Den amerikanska nyhetskanalen FOX News meddelar att de tagit del av israeliska uppgifter som hävdar att den Gazabaserade organisationen ”utför juridiskt arbete” åt Hamas.

Både Al Mezan Center for Human Rights och Al-Haq får sedan länge bistånd från Sverige. Al Mezan Center  for Human Rights får enligt israeliska undersökningsinstitutet NGO-monitor    $415,000 (2014-2016) från the Human Rights and International Humanitarian Law Secretariat  som Sverige är en av grundarna och huvudfinansiärerna av. Organisationen stödjer BDS mot Israel. Sveriges officiella uttalade policy är att landet inte stödjer BDS.

Al Haq får $710,000 (2014-2016) i bistånd från Sverige med flera länder som ingår i Human Rights and International Humanitarian Law Secretariat.  

Frågan är hur länge till denna biståndskorruption med  svensk finansiering av  organisationer som har kopplingar till terrorism ska få fortgå.

Källor:

http://www.terrorism-info.org.il/en/article/20478

http://www.alhourriah.ps/ar/?page=det&id=11534

http://www.timesofisrael.com/israeli-teen-stabbed-outside-jerusalems-old-city/

http://www.ngo-monitor.org

http://www.foxnews.com/world/2017/06/29/un-colluding-with-terrorist-backers-at-un-forum-on-israeli-occupation-critics-say.html

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s