Tyst minut i Helsingborg för al-Aqsamoskén blev antisemitiskt raseri

Efter ett terrordåd i Jerusalem förra fredagen då två israeliska poliser mördades kallblodigt av tre terrorister har Israel installerat  metalldetektorer vid det för judar,kristna och muslimer heliga Tempelberget, där även al-Aqsamoskén finns. Den heliga platsen ska ha använts av terroristerna för lagring av de vapen som använts vid terrordådet, enligt uppgifter som framlagts i både palestinsk och israelisk media.

Metalldetektorer är idag standard vid andra religiösa platser så som Västra muren (ha-kotel) där judar dagligen ber och vid moskéer i de för muslimer heliga städerna Mecka och Medina i Saudiarabien. Metalldetektorer har även använts vid Tempelbergets uppgång för turister och ickemuslimer. Jag har själv passerat genom dessa när jag besökte Tempelberget i somras. Inget konstigt alls.

Men palestinska partier som Fatah har protesterat kraftigt mot att dessa säkerhetsarrangemang nu även gäller muslimer i Jerusalem. Fatah har utlyst  ”en dag av ursinne” som svar på säkerhetsåtgärderna utanför den heliga platsen.

Även i Sverige har protester utlysts i form av demonstrationer.

Tisdagen den 18 juli utlyste den registrerade föreningen Svensk-palestinska centret i Helsingborg en manifestation på sin facebooksida. I inbjudan, skriven på arabiska, står det:

Under slagorden/slogan ”Vår al-Aqsa inte deras Tempel** och i solidaritet med folket i Jerusalem inviterar vi er idag att delta i en tyst minut på Gustav Adolfs Torg”.

 

På facebooksidan har föreningen delat ett videoklipp från sin manifestation. Videoklippet avslöjar att det inte blev någon särskilt tyst minut. Det blev istället en hysterisk våldsbejakande manifestation där barn, en del klädda i palestinska militäruniformer, lyftes upp mot skyn medan våldsbejakande slagord skanderade över torget. Bland annat skanderades det  på arabiska de våldsbejakande antisemitiska slagorden ”Khaybar, Khaybar oh judar, Muhammeds armé skall återkomma”.

Raseri på manifestationen Foto: skärmdump från facebook

Khaybar var ett judiskt samhälle som intogs av islams profet Muhammad och hans militära styrkor varpå judarna där fördrevs och massakrerades, såldes som slavar och beskattades diskriminerande.

skärmdump från Svensk – Palestinska Centret I Helsingborgs facebooksida

 

Demonstrationen hade polisbevakning men polisen ingrep inte mot den våldsbejakande hetsen mot folkgruppen judar.

Polisen ingrep inte. Foto: skärmdump från facebook

Andra våldsbejakande slagord på arabiska som skanderades fritt på Gustav Adolfs Torg i Helsingborg var:

”Med [våra]själar, med [vårt] blod ska vi befria dig oh Al Aqsa.”

”Till Al -Aqsa[moskén] marcherar martyrer* i miljontal”

”Oh himlen/paradiset, öppna dina portar, Palestinas martyrer är bland dina besökare, Oh himlen/paradiset, öppna dina portar al-Aqsas martyrer är bland dina besökare.”

”Oh martyrens moder, hur tursam är inte du. Jag önskar det var min mamma[som hade fått en martyr] och inte du.”

Det skanderades också slagord mot den Palestinska myndigheten och dess president Mahmoud Abbas som kritiserats hårt i palestinska sociala medier för att  inte ha hyllat terroristerna vid förra fredagens terrorattack.

”Det finns ingen Yasser [Arafat] och ingen Saddam [Hussein]  bland er”, rasade de palestinska demonstranterna i Helsingborg.

Det var den tysta minuten det. Under natten till idag har Israels premiärminister Benjamin Netanyahu rådgjort med sina tjänstemän om säkerhetsåtgärderna, metalldetektorerna, ska tas bor på Tempelberget. Beskedet från Netanyahu är att de vidtagna säkerhetsåtgärderna ska fortsätta gälla.

Idag förväntas palestinska demonstrationer äga rum mot de israeliska säkerhetsåtgärderna både i Helsingborg och Stockholm och imorgon i Göteborg.

Videoklippet nedan visar den våldsbejakande manifestationen i Helsingborg:

Förklaringar:

* martyrer = de som begår terrorbrott och dör under utförandet av terrorbrottet räknas som martyrer inom den palestinska nationalistiska ideologin.

**Deras tempel = judarnas Tempel som en gång stod på Tempelberget i Jerusalem

 

 

Annonser

En kommentar Lägg till

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s