Så lär sig barnen på svenskfinansierade fritidsgården att dö är rätt

Fotbollsmästerskap uppkallat efter våldsbejakarna Lafis och Kashoers ära. Undomarna och priserna bär bilder på de båda medlemmarna av palestinska terrororganisationer. Bild tagen på Abu Dis Youth Club

Palestinske  Yousef Kashoer blev blott 19 år gammal.  Klockan 13:04 den 22 juli i år skriver han sin sista statusuppdatering på Facebook. Statusuppdateringen är en hyllning till den 17-årige  vännen och DFLP-terroristen Muhammad Khalaf Lafi och ett sista farväl till livet. Statusuppdateringen, åtföljd av en bild på Lafis begravningsprocession lyder poetiskt:

”Efter dig på hemlandets stig att gå, Jag är efter dig, ditt namn är graverat i [mitt ]hjärta. Oavsett hur lång tid efter dig [det dröjer]….”

Någon timme senare är Kashoer död, träffad av israelisk moteld efter att terrorgruppen PFLP initierat oroligheter i al-Eizariya en bit utanför Jerusalem.

Kashoer  blev  involverad i PFLP redan då han var blott 13 år gammal, skriver terrorgruppen själv och det var för PFLP han stred när han dog. Flera i Kashoers familj har också varit aktiva i PFLP. Fadern ska ha skadats svårt när han förberedde en bomb för terrorgruppen och en av Kashoers farbröder ska ha avlidit i strid mot Israel.

På Kashoers facebooksida finns flera tecken på hur han radikaliserats under sin tid i PFLP.

Han hyllar knivattacker på judar och har lagt upp en bild på en kniv med en knivsegg som är formad som det palestinska araber kallar det ”historiska” Palestina ( dv s Israels kartbild). I statusuppdateringen till bilden har Kashoer skrivit ”ta kommando med kniven, knivhugg din fiende”. Under kniven står det ” ”din kniv är frihet ” på engelska och arabiska.

Våldsbejakande uppmaning till terror från Kashoer, på dennes facebooksida

Om terrorattacken på två israeliska poliser med arabisk bakgrund som utlöste den senaste ”Tempelbergskrisen” skriver  Kashoer på facebook:

Varje droppe blod vattnar hemlandets handflator, stiger högt, och varje martyrs själ bröt sönder tyrannernas bojor

#Nåd_åt martyrerna

Kashoer spelar fotboll på svenskfinansierade Abu Dis Youth Club

PFLP skriver i en hyllning till den 19-årge terroristen att han motstod den ”israeliska ockupationen” med molotovcocktails och stenar.  Men vid sidan om den militanta verksamheten är de sociala kontakterna med ungdomar också viktiga för PFLP. Därför hade Kashoer hand om terrororganisationens sociala medier lokalt  men involverade sig också i sociala aktiviteter för unga för att där kunna rekrytera fler anhängare till våldsbejakande extremism.

Kashoer såg också till så att han var aktiv i ungdomsrörelser som till exempel  fritidsgården Abu Dis Youth Club där han spelade fotboll och kunde komma i kontakt med många barn och ungdomar.

Priser vid martyrturneringen var pokaler med terroristernas bilder och ett kartbilder utan Israel

Efter sin död hyllas nu Kashoer och Lafi som palestinska martyrer.  Abu Dis Youth Club betecknar dem som martyrer på sin facebooksida och den 4 augusti höll den svenskfinansierade fritidsgården en hyllningsturnering, ett martyrmästerskap i fotboll till hans och Lafis ära. I tävlingen deltog unga pojkar så väl som lite äldre.

 

En hyllning till Kashoer på Abu Dis Youth Clubs hemsida

Abu Dis Youth Club publicerar också filmklipp på sin facebooksida som är hyllningar till Lafi och Kashoer. Om filmen tillägnad Kashoer skriver fritidsgården på arabiska:

Ett arbete tillägnat själen till martyren med det blyga leendet för en sten, ett försvar för Abu Dis Youth Club, för (fotbolls)lagen klassifierad som en som stigit upp som martyr, därigenom uppfyllande den nationella pliktens kall, fred över hans själ och för hans familj tålamod och tröst.

I hyllningsfilmen visas hur Kashoer både spelar fotboll och involverar sig i våldsbejakande extremism.

”Yousef Kashoer som svarade på kallelsen från uppretade al-Aqsa  och befordrades till martyr…”,  kan man läsa i början av filmklippet  på Abu Dis Youth Clubs facebooksida. Mot slutet i filmen lyfter Kashoer sitt  pekfinger upp mot skyn sekunderna efter att han träffats av israelisk moteld. Han har ett svagt leende på läpparna. Posen med fingret och leendet är ett tydligt tecken till omgivande palestinska betraktare: Kashoer gjorde något för Gud. Kashoer gjorde något rättfärdigt i enlighet med den palestinska nationalistiska ideologin. Han blir enligt denna ideologi ett föredöme för Abu Dis Youth Club och de runt 2000 barn som tränas där för svenska skattepengar.

På Facebook delas nu bilderna från fotbollsturneringen och filmerna som hyllar ”martyrerna”. Flera unga pojkar gillar inläggen. En del av dem ser ut att vara långt under 15 år gamla. De unga har i Kashoer och Lafi fått sina förebilder till vars ära vuxenvärlden gör fotbollsturneringar och skriver hyllningar. Dessa barn vet att ”martyrernas” familjer  kommer få lön av palestinske presidenten  Mahmoud Abbas eftersom ”martyrerna” utfört terrorattacker eller deltagit i upplopp mot Israel med för dem själva dödlig utgång. De döda palestinska terroristerna blir de levande palestinska barnens förebilder. Att dö för den palestinska saken innebär status.

Vem bär ansvaret för denna våldsspiral och dödskult?

Har inte Israel ett ansvar ? Varför dödade Israel dessa unga pojkar? Som du inledningsvis såg så hade Kashoer redan bestämt sig för att dö. Den som använder vapen mot ett lands ordningsmakt eller militär eller mot civila måste hindras från att fortsätta sin attack. Israel har rätt att försvara sig. Den som är fast besluten att dö i offensiv strid ger sig inte förrän döden inträffar.

För att se till att så sker måste den våldsbejakande terroristen gå till våldsam attack på ett sätt som gör att israeliska försvaret tvingas vara så pass starkt i sitt gensvar att terroristen hindras  att  skada. Detta innebär ofta att den våldsbejakande terroristen dör.

Skulden för att palestinska ungdomar involverar sig i terrororganisationer och dör i olika attacker kan bara skyllas tre inblandade parter i Abu Dis: Palestinska myndigheten (PA), det palestinska civilsamhället (Abu Dis Youth Club till exempel) och Sverige som ger bistånd till både civilsamhället och PA.

Källor:

https://www.maannews.com/Content.aspx?id=778326

https://www.facebook.com/yousef.kashoer/media_set?set=vb.100002617484075&type=2

http://pflp.ps/ar/post/15614/الشعبية-تنعي-رفيقها-الثائر-يوسف-كاشور-من-بلدة-أبو-ديس

 

 

 

 

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s