Våldsbejakande indoktrineringsläger för barn kommer till Sverige lovar PA

Mahmoud Abbas och sommarlägersbarnen.
Foto: لمجلس الأعلى للشباب والرياضة – فلسطين Higher Council Yoth&S facebooksida

 

I slutet av juli anordnade Palestinska myndigheten (PA)  hundratals våldsbejakande anti-fredsläger för barn och ungdomar i Syrien, Libanon och på Västbanken. Det är dubbelt så många som föregående år. Sommarlägren har pågått i veckor och har involverat tiotusentals barn. Nu kan lägren komma till Sverige.

Under de senaste veckorna har lokala sommarläger sats upp runt om på Västbanken och i palestinska flyktingläger i Libanon och Syrien.  Totalt rör det sig om 298 läger som har sysselsatt 30 000 palestinska barn och ungdomar, enligt det palestinska Högsta Rådet för Ungdomsfrågor och Sport som är ansvarigt för lägeraktiviteterna. Lägren har fått besök av bland annat den palestinska polisen och brandförsvaret som lärt barnen om samhällsansvar. Kul saker som ballonglekar,besök på olika nöjesparker,  rita palestinska flaggor och äta god mat har också  ingått i lägeraktiviteterna.

Men det finns många andra aktiviteter som ingått som är bekymmersamma. De palestinska barnen har tvingats delta i militärliknande marscher och de har utsatts för normalisering av våldsbejakande  och religiös extremism samt lärt sig propaganda som inte leder till fred.

I Hebron i  sommarlägret Barndomsglädje fick barnen lära sig recitera en ramsa om att Koranen är Palestinas konstitution:

”Vår konstitution är vår Koran…vårt ljus, vår tro, vår vägs rätt.”

Denna indoktrinering skvallrar om att det är en religiös och inte demokratisk stat som de palestinska barnen fostras att bygga upp.

Barnen  i Hebron tvingades  marschera medan de ropade slagord som ”Till Jerusalem marscherar martyrer i miljontals”, våldsbejakande  slagord som bland annat tidigare PLO-ledaren Yassir Arafat använde.

Många av sommarlägren för barn är uppkallade efter martyrer, ungdomar som dött när de utfört terrordåd eller kastat sten mot israeler. Martyrer av Palestina-lägret  i Hebron och Al-Aqsamartyrlägret i Beit Sahour är exempel på sådana läger som hyllar den våldsbejakande kampen mot Israel. Andra läger bär namn med både religiös och militär anknytning som lägret Al-Aqsas förtrupper.

På Martyr Qusay Al-Amours läger i Dar Salah, nära Betlehem har palestinska barn lärt sig att offra sina liv för hemlandet av modern till Qusay Al-Amour en ung avliden stenkastare som dog när han attackerade israeliska försvaret.  Sonens våldsbejakande gärning tjänar nu som ett exempel för hur barnen ska vara ståndaktiga och ge hemlandet vad som krävs för att Israels ockupation ska upphöra. Enligt ett inlägg på Högsta Rådet för Ungdomsfrågor och Sport – Syds Facebooksida ska Al-Amours moder ha sagt till barnen på lägret ”Vi, alla av oss, är inlösen för hemlandets jord oavsett pris, även om det innebär våra liv (själar)”.

Våldsbejakande extremism på det palestinska barnlägret.

På Framtidsgenerationslägret hölls någon form av avslutningsceremoni den 3 augusti. I ceremonin  ingick tydligen att barnen på lägret spelade upp ett våldsbejakande drama där ett palestinskt barn försökte  utföra en fiktiv terrorattack med kniv och dog martyrdöden medan ett annat barn gick till attack med en pistol.

våldsbejakande extremism på det palestinska barnlägret. Ett barn har försökt simulera terrorattack med kniv som misslyckats.

Barnen har indoktrinerats på lägren, på ett sätt som gör det svårt för dem att fungera i verklighetens Mellanöstern. Israel erkänns varken ha rätt att existera eller vara ett faktum.

Barnen i lägret ”Vi möts för att avancera” i samhället Kataf delades in i grupper efter städer i Israel, så som Haifa, Tiberias och Nasaret som beskrivs som orter ”i det palestinska ockuperade inre [landområdet]”, på Högsta Rådet för Ungdomsfrågor och Sports facebooksida.

På  ett annat läger i Hebron fick barnen lära sig att det inte finns något Östra eller Västra Jerusalem. I ett videoklipp en av lägerledarna lagt ut i en facebookgrupp  håller en liten pojke ett tal: ”Inte östra och inte västra, länge leve det eviga Jerusalem som [Palestinas] huvudstad.”

Lägerledaren har också skrivit en egen kommentar till filmen:

Detta är sagt av presidenten [Mahmoud Abbas] och vi ska inte vika från våra konstanter [det som är evigt palestinska uppfattningar]. Vi är med dig och med dina soldater och slåss med dig tills befrielsen av hela vårt land och etablerandet av Staten med Jerusalem som dess huvudstad – Knattecivilförsvars-lägret.

Jibril Rajoub som leder det palestinska Högsta Rådet för Ungdomsfrågor och Sport har nyligen i ett uttalande förklarat att PA  i framtiden inte bara avser hålla sommarläger i Syrien, Libanon och på Västbanken utan kommande år även i alla länder som den palestinska diasporan befinner sig i.  Det innebär att även Sverige, med en betydande palestinsk minoritet, kan drabbas av samma våldsbejakande läger.

 

Fler källor:

http://www.maannews.net/Content.aspx?id=918510

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s