Ännu en teaterterrorist med kopplingar till svenskt bistånd gripen

I juni skrev jag om terrororganisationen Al Aqsa-martyrbrigadernas kopplingar till den av svenskt bistånd finansierade BDS-teatern i Jenin som kallar sig för Frihetsteatern. Nu kan jag avslöja fler terrorkopplingar till teatern.

En medlem av Frihetsteaterns styrelse, Ibrahim Abu Khalifa blev den 24 augusti arresterad av israeliska myndigheter för sitt stöd till ”motståndet”, hävdar Frihetsteatern. I samma insats greps även Jenins lokala Hamasledare. På sin arabiskspråkiga facebooksida är  Frihetsteatern helt oblyg med att styrelsemedlemmen tidigare har suttit i israeliskt fängelse för terrorverksamhet.

Enligt uppgifter i palestinsk media ska Abu Khalifa komma från en familj som är känd för att vara ”en av de mest militanta och kämpande” familjerna i Jenin och  Abu Khalifa ska ha avtjänat  sju år i  israeliskt fängelse för  terrrorrelaterade aktiviteter.

Ibrahim Abu Khalifa

Frihetsteaterns styrelsemedlem Abu Khalifa har en privat facebooksida där han delar våldsbejakande material från både Hamas al-Qassambrigaderna och från Fatahs militanta gren Al-Aqsamartyrbrigaderna. Även bilder av små barn med riktiga vapen i händerna verkar vara något som  Abu Khalifa gillar att dela på facebook.

”Ett folk som omfamnar motståndet och ett motstånd som beskyddar folket. Du kommer inte gå in i Paradiset förrän du passerat genom helvetet”, skriver Abu Khalifa på Facebook och delar våldsbejakande budskap.

 

Frihetsteatern är mer blygsam med uppgifter om  styrelsemedlemmen Abu Khalifa på sin engelskspråkiga facebooksida . Där nämns inte att Abu Khalifa har ett brottsligt förflutet och inte heller att han aktivt tagit del i ”motståndet”, det vill säga att han på ett eller annat sätt bistått och gett support åt militanta palestinska grupper. Istället lyfts gripandet på Abu Khalifa upp som en attack mot ”kulturarbetare”.

Frihetsteatern refererar också till ett uttalande från de palestinska fångarnas förening  som menar att gripandet utgör ett brott mot religionsfriheten eftersom Abu Khalifa  efter gripandet inte kan åka på hajj ( pilgrimsfärd) till Mecka, en resa han påstås ha planerat genomföra. Abu Khalifa med ett våldsbejakande brottsligt förflutet, mannen som delar bilder på barn i  våldsbejakande situationer, han framställs av Frihetsteatern som blott ett oskyldigt och religiöst fromt offer, en stackars kulturarbetare som förvägras göra kulturellt motstånd och utöva sin religionsfrihet.

Frihetsteaterns Abu Khalifa laddar upp våldsbejakande bilder med små barn på Facebook.
Frihetsteaterns Abu Khalifa laddar upp våldsbejakande bilder med små barn på Facebook.

 

Zakaria  Al-Zubeidi  lokal terroristledare och kulturarbetare.

 

Det är inte första gången som en medlem av Frihetsteatern har blivit drabbad av arrestering, skriver teatern på sin facebooksida. Vidare skriver Frihetsteatern att man är särskilt bekymrad över hur frekvent palestinska  kulturarbetare arresteras.

Frihetsteatern har helt rätt i att det inte är första gången en medlem av teatern varit intressant att gripa för israeliska myndigheter. Med på bilderna på Abu Khalifas facebooksida kan även en beväpnad Zakaria  Al-Zubeidi  beskådas. Han är en lokal ledare för Al Aqsa Martyrbrigaderna i Jenin och medgrundare till Frihetsteatern.

Så det är inte så lustigt att kulturarbetare med våldsbejakande bakgrund drabbas av arresteringar. De biståndsfinansierade kulturprojekten tycks bara vara en bisyssla för terrorister att bättra på sin image i väst. Samtidigt har terrorister inom den kulturella arenan möjlighet att sprida en positiv bild av terroraktivism, skyddade av kulturens yttrandefrihet .

Kulturarenan har inte blivit ett alternativ till våld utan istället bara ytterligare ett forum där våldets propaganda kan basuneras ut i olika teaterpjäser som glorifierar palestinska terrorister. Dessutom kan terrormisstänkta göra en stor sak av att de är kulturarbetare när de  blir gripna. Då kan Israel demoniseras: ”Titta vad Israel gör, de attackerar oskyldiga fredliga kulturarbetare”. Men så enkelt kan inte verkligheten beskrivas. Teatern  i terrornästet Jenin är avslöjad.

Frihetsteatern är registrerad som en stiftelse i Sverige. Och Sverige är den främsta inkomstkällan via biståndsmyndigheten Sida och Postkodslotteriet. Flera kända svenska kulturarbetare har kopplingar till teatern som är del av kulturnätverket PPAN som förespråkar BDS, framförallt  kulturell sådan. PPAN har idag ett avtal med Sida som omfattar en budget på ungefär 40 miljoner svenska kronor. Avtalet ingicks förra året.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s