Abbas fryser bistånd till terroristorganisation – kallas förrädare

Abbas fryser biståndet till terroristers förening? Foto: Abbas Youtubekanal

Den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har fryst  finansieringen av de palestinska fångarnas klubb (PPSMO), enligt palestinsk media,  ett ”hot” han kom med  i ett möte med Fatahs centralkommitté.

Den palestinska tidningen Al-Qudsnyheternas nätupplaga skriver att tidningen har fått information om att det finns ett officiellt beslut utfärdat av den palestinske presidenten som innebär att PPSMO:s ekonomiska medel ska upphöra att betalas ut. Enligt Al-Qudsnyheterna  kommer ibland utbetalningarna från PLO och ibland från den Palestinska myndigheten (PA).

Hyllar terroristers familjer 

PPSMO grundades 1993 före  PA bildades och idéen till klubben växte fram bland de palestinska terroristerna  i de israeliska fängelserna och nu har man kontor i alla palestinska städer.  PPSMO säger om sin verksamhet att man tar hand om de palestinska terrordömda fångarna och deras familjer.

Bland annat uppmärksammar klubben terroristernas barn som PA ger särskilda studieförmåner till vid de palestinska universiteten. På så sätt framställs terrorhandlingar som något positivt som gynnar terroristernas familjer, något som kan locka ekonomiskt utsatta personer att begå terrordåd. Klubbens facebooksida följs av över 37 000 personer.

Amana Abdul Ghani Abu Turki dotter till palestinske terroristen Abdul Ghani Abu Turki tar emot en gåva från PPSMO och PLO:s kommitté för terrordömda fångar som bär PLO:s, kommitténs och PPSMO:s emblem och den palestinska flaggan. Foto:skärmdump från PPSMO:s facebooksida

USA kräver stopp av bistånd till terrorister

Al-Qudsnyheterna skriver att de amerikansk-israeliska villkoren för återupptagandet av fredsprocessen innefattar att PA:s ekonomiska anslag till terrorister måste upphöra.

Ett första steg i den riktningen togs nyligen av PA genom att myndigheten sänkte vad myndigheten kallar ”lönerna” för 72  terrorister som frigetts, men  PA tvingades snart under hård folklig press och press från det palestinska civilsamhället att  återställa nivån på lönerna för terroristerna.

Abbas  beslut att upphöra med utbetalningar till PPSMO kommer efter att PA:s departement för terrordömda fångar för några år sedan reducerades till en kommitté inom PLO.  Inga uppgifter finns dock om att PLO-kommittéen för palestinska terrordömda fångar ska upphöra och  kommittén fortsätter att betala ut ”löner” till terrorister och deras familjer. Beslutet att stoppa utbetalningar till PPSMO har lett till starka reaktioner i sociala medier. Al-Qudsnyheternas läsare på Facebook kallar Abbas förrädare och anser att beslutet är ett tecken på svaghet.

PPSMO:s emblem
Foto:PPSMO:s facebooksida

Svenskt bistånd till organisation för terrorister

PPSMO  är inte den enda organisationen som jobbar för terrorister och deras familjer. Sverige ger bistånd till Addameer en annan stor organisation som ägnar sig åt lobbyverksamhet för palestinska terrorister i israeliska fängelser. Biståndet kanaliseras genom det ökända  IHL-sekretariatet.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s