Terrororganisation nattvandrar åt Malmö Stad, hyllar massaker på barn

DFLP i Gaza

En förening i Malmö hyllar terrorister, har starka band till terroristorganisation och får dela på hundratusentals kronor i bidrag från Malmö Stad för nattvandring. 

”Trygg Malmö är en sammanslutning mellan tre föreningar (Somaliska Freds- och Skiljedoms- föreningen, Grupp 194 Malmö och Somaliska Regnbågeföreningen) som genomför nattvandring i Rosengård. De söker om 132 000 kr för att utveckla sin nattvandring varje fredag genom kring- aktiviteter, nattfotboll, inköp av utrustning (projektet är inte medlem i stiftelsen nattvandring.nu), grillning, föreläsningar innan nattvandring på fredagkvällar, en minifestival med syfte till att locka nya ungdomar till nattvandring, att få goda relationer med ungdomar som är ute på nätterna. Som en del i det preventiva arbetet vill de även starta ett språkcafé i anslutning till nattvandringen.”Så står det att läsa i en tjänsteskrivelse från Malmö Stads Arbetsmarknads- och socialförvaltning. De sökta pengarna beviljades.

Nattvandring, ja det låter ju trevligt och tryggt. Eller? Men vilka är dessa organisationer som ska nattvandra och göra Rosengård tryggt? De somaliska föreningarna verkar helt okej. Men vad är Grupp 194?

På sin hemsida skriver Grupp 194 på engelska att man är en organisation som grundades 2001 av en grupp forskare efter flera möten och diskussioner med aktivister och lärda i frågan om palestinska flyktingar för att försvara deras rättigheter. Gruppens namn kommer från FN:s resolution 194 som talar om att palestinska flyktingar som så önskar ska få återvända till sina hem som de av olika anledningar lämnade i Israel runt tiden för Israels självständighet år 1948. Arabiska arméer attackerade då landet men blev förlorarna. Kvar i omgivande arabiska stater blev palestinska flyktingar i konserverat och ärvt flyktingskap från generation till generation.


Men ”rätten att återvända” är väl ingen åsikt som gör att Grupp 194 kan vara ett problem för Malmö Stad? Nej. Men är Grupp 194 något mer än bara forskare?

Om man tittar noga på Grupp 194:s hemsida under sektionen ”våra ståndpunkter” presenteras terrororganisationen DFLP:s ståndpunkter och uttalanden. Och Grupp 194:s hemsida länkar till en facebooksida som är arabiskspråkig och tillhör Grupp 194 i Sverige, med besöksadress Scheelegatan 13 i Malmö.

På DFLP:s hemsida, bland länkarna, återfinns Grupp 194:s hemsida . DFLP har också en militant gren, de Palestinska Nationella Motståndsbrigaderna, på vars hemsida Grupp 194 nämns som en ”vänskaplig sida”.

DFLP var mycket aktiv som marxistisk-leninistisk terrororganisation på 1970-talet. På 90-talet och decennierna framåt kom DFLP att hamna i skuggan av de islamistiska terrororganisationerna Islamic Jihad, Hamas och det dominanta Fatahs väpnade gren Al-Aqsa-martyrbrigaderna. Men DFLP:s väpnade gren i Gaza är i allra högsta grad fortfarande aktiv och genomför militära övningar med de andra palestinska  terrororganisationerna. På Västbanken utför unga DFLP-aktivister våldsbejakande räder mot israeliska IDF och judiska bosättningar. De attackerar då israeler med stenar, kniv  och molotovcocktails.

Ett av organisationens terrordåd är  Ma’alotmassakern  som utfördes i Ma’alot  i norra Israel i maj 1974. Det är kanske det grövsta palestinska terrordådet genom tiderna .

Den mycket hänsynslösa och blodiga terrorattacken inledde DFLP genom att öppna eld mot israeliska araber på väg hem från jobbet. Två arabiska kvinnor dog. Sedan gav de sig på och mördade den judiska familjen Cohen, inklusive familjens fyraårige son. Slutligen tog de sig in i en byggnad där israeliska skolungdomar fanns samlade. 105 barn kidnappades varav 22  avrättades  och 68 skadades av terroristerna som använde granater och gevärseld mot barnen innan Israel hann stoppa dem.

På DFLP:s  hemsida finns ett uttalande från organisationen som publicerades på 69-årsdagen av Israels utropande av självständighet. Bland annat skriver man att DFLP ska återuppta det folkliga motståndet och skydda det tills ett nationellt utropande av olydnad uppnås för att återuppliva den folkliga befrielsens krig inför det sionistiska projektet och dess olika yttringar.”

Grupp 194 har anordnat och deltagit i flera aktiviteter för DFLP.

Organisationerna har under flera års tid gått med i Vänsterpartiets förstamajtåg i Malmö. De har då burit DFLP:s flaggor och i år bar de också bilder på DFLP:s och andra terrororganisationers fängslade terrorister. Vid ett annat tillfälle bjöd de in en person som suttit dömd i Israel för spionage åt terrororganisationen Hezbollah.

Men Grupp 194:s och DFLP:s mest häpnadsväckande evenemang i Sverige inträffade 7 mars förra året i Kvarnby Folkhögskolas lokaler på Industrigatan 4 i Malmö. Evenemanget som även lokala vänsterpartister deltog i uppmärksammade internationella kvinnodagen och DFLP:s 47-årsjubileum. Under evenemanget hyllades bisarrt nog den blodiga Ma’alotmassakern.

Grupp 194, alltså den organisation som i sammanslutningen Trygg Malmö får dela på 123 000 kronor i bidrag från Malmö stad, skriver på arabiska om evenemanget på sin facebooksida:

”Den sista delen[av evenemanget] var visningen av filmen ”Ma’alot” som återger DFLP:s heroiska revolutionära beväpnade styrkors heroiska operation i Ma’alot-Tarshiha”.  

Här hyllar Grupp 194 massakern i Ma’alot.

En förening som får Malmö stads skattekronor har alltså kallat en blodig terrormassaker på barn för en heroisk operation, har så nära band med terrororganisationen DFLP att de är DFLP ( delar deras uttalanden som sina egna), listas på beväpnad terrororganisations hemsida som en ”vänskaplig sida” och går i Vänsterpartiets förstamajtåg med bilder på palestinska terrorister. Men det är inte slut med bidragsregnet över Grupp 194. I år vann organisationen  Malmö stads pris på 10 000 kronor för Årets föreningsinsats. Priset delade Grupp 194 med de andra föreningarna i sammanslutningen Trygg Malmö.

Det är bisarrt bortom all vett och sans. Och värsta boven i dramat är förstås Malmö Stad som betalar ut bidrag och belönar en sådan organisation som Grupp 194.

Grupp 194 fick pris från Malmö Stad

Malmö Stads kommunfullmäktige har nyligen behandlat en motion av Olle Schmidt(L) om tydligare demokratikrav på föreningar som Malmö Stad stödjer.

Schmidt yrkade i motionen att kommunfullmäktige uppdrar åt kommunstyrelsen att all föreningsverksamhet i Malmö som får kommunalt stöd ska genomgå en noggrann, strukturerad och tydlig demokratikontroll.

Den rödgröna kommunstyrelsen i Malmö stad ansåg dock att ”den samlade bilden visar att det i dagsläget finns regler och rutiner vid de bidragsgivande nämnderna som tydliggör att organisationer som ges stöd ska vara uppbyggda på demokratisk grund.” Schmidts motion stöddes av Moderaterna, Sverigedemokraterna och Liberalerna men röstades ned i kommunfullmäktige av den rödgröna majoriteten. Motionen ansågs därmed vara besvarad.

Grupp 194:s lokal prydd med terrororganisationen DFLP:s flagga

Om de rödgröna politikerna  i Malmö kommunfullmäktige hade röstat med de blå politikerna hade kanske extremistorganisationen Grupp 194 inte fått del av 123 000 kronor av skattebetalarnas pengar samt erhållit den legitimitet det innebär att få bidraget. Nu känner organisationen att den har politikerna på sin sida.  Blir Malmö och Rosengård verkligen tryggare med  Grupp 194 och känns det rätt att denna organisation som de facto är en terrororganisation får del av skattebetalarnas pengar?

 

Annonser

En kommentar Lägg till

  1. Agneta Bunner skriver:

    Är det inte FÖRBJUDET i enlighet med International Lag att ha samröre med terror organisationer, om så sker kan ju överträdarnas tillgångar frysas?!?

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.