Svensk stiftelse hyllar terrorist, får bistånd från Sverige

terroristen Ahmed Ismail Jarrar hyllas som martyr av terrororganisationen Hamas.

Det är den ökända Frihetsteatern i Jenin, registrerad som en stiftelse i Sverige, som  hyllar terroristen Ahmed Ismail Jarrar på arabiska på Facebook.

”Med all sorg och ilska sörjer vi martyren från Jenin, Ahmed Jarrar, som eliminerades efter att den destruktiva ockupationsmaskinen gjort en räd i Jenins tysta natt” skriver Frihetsteatern på sin Facebooksida.

 

 

Ahmed Ismail Jarrar ”sörjs” av Frihetsteatern på Facebook

 

”Nåd över martyren Jarrar och Ahmed Al-Arabi kommer att fortsätta att strida mot ockupationen tills friheten är nådd,” heter det också i uttalandet på arabiska.

Orden om Ahmed Al-arabi refererar till en dikt av den palestinske diktaren Mahmoud Darwish som skrivit många dikter som hyllar terror och kamp mot Israel.

Dikten om Ahmed al Arabi uppmanar terrorister att utföra terrordåd och offra sig i våldsbejakande kamp. Ahmed Al-Arabi har blivit en symbol för den palestinske motståndsmannen, terroristen som med sitt liv som insats attackerar israeler.

här är utdrag ur Darwishs dikt om Al-Arabi:

Jag är Ahmed Al-Arabi

Låt belägringen komma, min kropp är ett fort.Låt belägringen komma…..

…..Gå djupt in i mitt blod, gå djupt in i brödet så att vi kommer att få  ett enkelt hemland och en dröm om doften av jasmin som ännu skall komma….

…Ahmed Al-Arabi gör motstånd!

Vi skall färdas i kampen tills vi når strandbanken av bröd och vågor. Vi ska dö för drömmen om hemlandet och om jasminen som ännu ska komma….

….Ahmed min broder Ahmed vi väntar på din hjältedöd

När ska det bli? När ska det bli? När ska det bli?

 

Verkligetens Ahmed Ismail Jarrar i Jenin var enligt uppgifter i  Haaretz  inblandad i  ett  terrordåd den 9 januari nära Nablus på Västbanken, skjutningen av rabbinen Raziel Shevach. Terroroffret som volontärarbetade för att rädda liv, bar en uniform för Magen David Adom (motsvarigheten till Röda korset) när han besköts. Mördaren Jarrar ska vara kusin till en annan Ahmed Jarrar,  ledaren för den Hamasanknutna terrorcell som den nu döde Ahmed Ismail Jarrar också tillhörde och som attackerade Shevach.

Enligt uppgifter i palestinska medier var Ahmed Ismail Jarrar också  anställd av den palestinska myndigheten och tillhörde dess säkerhetsstyrkor.  Det betyder att han varit mottagare av svenskt bistånd eftersom det svenska biståndet går till den Palestinska myndighetens anställda.Under universitetstiden på Al-Quds öppna universitet var Jarrar också aktiv i en politisk ungdomsrörelse för studenter. Han hyllas nu som studentorganisationens ”främsta ledare” på en idolposter som spridits i sociala medier. Även Hamas och Fatah hyllar terroristen.

Frihetsteatern är inte bara registrerad som en stiftelse i Sverige  utan får del av mångmiljonbelopp från svenska biståndsmyndigheten Sida och Postkodslotteriet.

Tidigare har jag uppmärksammat hur Frihetsteatern får biståndsmedel trots att en av föreningens grundare, Zakaria al Zubeidi är en terrorist och trots att teatern hyllar våld och står för extrem BDS.

Teatern är dessutom känd för att engagera palestinska före detta fångar som suttit i israeliskt fängelse för inblandning i våldsupplopp och terroraktiviteter. Genom Frihetsteatern får dessa en ny plattform att föra ut ett våldsbejakande budskap till unga teaterbesökare, De får också möjligheten att resa utomlands till länder i Europa där de demoniserar Israel och uppmuntrar till BDS mot denna judiska stat.

Ahmed Tobasi är en av teaterns exfångar som AP intervjuat.

Tobias Tankar och politisk research tar avstånd från de hyllningar till terrorister som översatts. Översättningarna har gjorts för att bättre förstå kontexten kring händelser som tas upp i texten. Denna blogg arbetar aktivt mot våldsbejakande extremism i samhället.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.