Palestinagruppen i Malmö : Terrorist är fredlig demonstrant och ”konstnär”

Under helgens våldsamma sammandrabbningar vid gränsen mellan Israel och Gaza var en av de som avled Mohammad Naim Abu Amro. Israel kallar honom terrorist. Andra utmålar honom som en oskyldig demonstrant. Men vem var han? 

Terroristen i Gaza som för västerländsk publik omvandlas till en ”konstnär”. Foto:Al-Qassambrigadernas hemida

Abu Amro föddes 1991, gick med i Al-Qassambrigaderna i slutet av 2012. Al-Qassambrigaderna är den islamistiska terrororganisationen Hamas väpnade gren. Enligt denna väpnade gren har Abu Amro sedan han gick med i terrorgruppen genomgått ”många militärkurser” samt deltagit i ett flertal av Al-Qassambrigadernas ”jihad-uppdrag” . Den 30 mars i år avled han när han konfronterade Israels militära försvar vid gränsen mellan Israel och Gaza under den så kallande ”marschen för återvändande”.

Al-Qassambrigaderna har nu till sin fallne terroristkrigares ära lagt ut bilder och en propagandafilm på Facebook och på sin hemsida . I propagandafilmen uttrycker Abu Amros fader sin stolthet över att han nu har två söner som har blivit ”martyrer”. Hans första son Ihab ska ha dödats i fält under en av IDF:s flygräder mot terroraktiviteter i Gaza år 2008.

”Mina söners martyrskap är en stolthet för oss. Vi är stolta över honom bland stolthetens och ärans martyrer i försvar av deras religion och deras hemland”, säger Abu Amros pappa i Hamas propagandafilm.

I propagandafilmen kan man se terroristen Abu Amro beväpnad krypa upp från en av Hamas terrortunnlar och det visas bilder som visar hur han ligger och siktar på marken med stora skjutvapen.

Han ler och är lycklig på bilderna med vapen i hand, fullt medveten om att deltagande i Al-Qassambrigaderna är lika med ett självmordsuppdrag.

Men inför Västvärlden sockrar och romantiserar propalestinska aktivister den palestinska sidans deltagande i påskhelgens våldsamma sammandrabbningar med israelisk militär. Samtidigt demoniseras Israel. De döda på den palestinska sidan görs till oskyldiga offer i de palestinska propagandakanalernas sociala medier som vänder sig till västerlänningar. Det är precis vad Hamas behöver för att vinna sitt propagandakrig mot Israel i Väst.

Några av de som förskönar Abu Amro genom att utelämna information om att han var en beväpnad terrorist är civilsamhällsorganisationer som finansieras av svenskar.

YAS, Youth Against Settlements, en organisation som föreläst för Amnesty International och svenska UD samt haft kontakt med Sveriges utrikesminister Margot Wallström beskriver Abu Amro som en som ”demonstrerat fredligt”. Men även den svenska organisationen Palestinagruppen i Malmö sprider propaganda om Abu Amro.
Palestinagruppen i Malmö delar på sin facebooksida ett inlägg av en frilansjournalist som precis som YAS beskriver Abu Amro som en ”konstnär” och ”fredlig, demonstrerande palestinier”.

Abu Amro kan mycket väl ha varit en konstnär. Men det är inte ärligt att utelämna information om att han också var medlem i en islamistisk terrororganisations militanta gren och därför också är en terrorist. Israel försvarade sig mot terrorister gömda bland civila.

Vad Abu Amro var framgår med all tydlighet i majoriteten av bilderna nedan:

Så här vill Hamas att deras terrorister framställs i Västvärlden för att locka Västvärldens sympatier.
Terroristen ler, medveten om att han snart ska dö i strid. Foto: skärmdump från Al-Qassambrigadernas propagandafilm till minne av terroristen Abu Amro.
Abu Amro förbereder sig inför demonstrationen den 30 mars då han avled i konfrontation med israeliska IDF. Foto: skärmdump från Al-Qassambrigadernas propagandafilm till minne av terroristen Abu Amro.
Abu Amro förbereder sig inför demonstrationen den 30 mars då han avled i konfrontation med israeliska IDF.Foto: skärmdump från Al-Qassambrigadernas propagandafilm till minne av terroristen Abu Amro.

 

Här använder ”konstnären” Mohammad Naim Abu Amro vapen. Foto: skärmdump från Al-Qassambrigadernas propagandafilm till minne av terroristen Abu Amro.
Bilden av en oskyldig konstnär är den som ska visas upp för västvärldens sekulära propalestinka publik. Foto: skärmdump från Al-Qassambrigadernas propagandafilm till minne av terroristen Abu Amro.
Lillebror Mohammad går i storebrors fotspår.Foto: skärmdump från Al-Qassambrigadernas propagandafilm till minne av terroristen Abu Amro.
en konstnär?eller terrorist! Palestinagruppen i Malmö sprider propaganda. Hamas kan inte få det bättre.Foto: skärmdump från Palestinagruppen i Malmös  facebooksida.

Denna blogg tar avstånd från våldsbejakande budskap som eventuellt återges från media  och sociala medier men då enbart för att ge förståelse för de händelser som beskrivs i texten.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.