Här deltar socialdemokratiske riksdagsledamoten i samma livesändning som Hamas

En sammanfattning från Al-Asra Media Office översatt av tankesmedjan Perspektiv på Israel

Svensk riksdagsledamot från Socialdemokraterna har nyligen deltagit i två anti-israeliska sammanhang. I det första deltog även en högt uppsatt Hamas-ledare som gjort klart antisemitiska uttalanden. I det andra fallet syntes riksdagsledamoten även på en konferens med antisemitiska förtecken, en konferens med kopplingar till Hamas och en förkärlek för våldsbejakande budskap på arabiska. Detta kommer samtidigt som Socialdemokraterna är hårt ansatta av anklagelser om antisemitism i SSU.

Den 17 april sände palestinska Asra Media Office en över sex timmar lång arabiskspråkig livesändning för att uppmärksamma frågan om de palestinska fångarna [terroristerna] i israeliska fängelser. I programmet intervjuas personer som har ett förflutet som fångar i israeliska fängelser, personer som har kopplingar till terrorhandlingar eller uppmanat till terrordåd.

Men också en riksdagsledamot från svenska Socialdemokraterna, Jamal El-Haj medverkade i programmet som sändes live på Facebook. El-Haj är ersättare i riksdagens utrikesutskott.

Han var dock inte den enda politikern som dök upp i programmet. Även en av ledarna för den islamistiska terrorrörelsen Hamas, Ismail Radwan intervjuades i samma sändning för de palestinska fångarna som gick under titeln: ”Med er tills friheten”.

Ämnet för Al-Asar Media Offices intervju med El-Haj var Sveriges solidaritet med den palestinska saken och särskilt solidariteten med fångarnas [terroristernas] sak.

Skärmdump från Al-Asra Media Offices livesändning på Facebook

I programmet berättar El-Haj att han är född i UNRWA-lägret Nahr Al-Bared, ett palestinskt flyktingläger, i norra Libanon.

El-Haj får svara på frågan om hur mycket svenskar vet om de ”rasistiska” förfarandena som journalisten menar pågår mot palestinska fångar.

El-Haj är väldigt försiktig i sitt ordval på arabiska. Han säger att svenskarnas kunskap inte är så stor i frågan. Han berättar att folk inte känner till ”de stora lidanden” som de palestinska fångarna upplever i israeliska fängelser.

Sedan börjar han tala om hur Sverige ser på fångarna:

– Och vad gäller kategoriseringen av fångar, är det väldigt viktigt hur fångar kategoriseras [i Västvärlden] enligt israelisk propaganda. Israel är en existerande stat för Västvärlden och den palestinska fången sorteras i många kategorier, bland annat fången som utfört operationer mot Israel som anses vara en terrorist.

Jamal El-Haj

Det är uppenbart att El-Haj här distanserar sig från Västvärldens syn på palestistinska fångar som begått terrorhandlingar, även om han gör det på ett mycket försiktigt sätt.

Men det går dock inte att bortse från att han distanserar sig från den gängse synen på terrorister. Dels gör han det genom att kalla det en kategorisering enligt israelisk propaganda och dels genom att referera till terrorhandlingar som operationer. Det är just ordet operationer som används av terrororganisationer om deras terrordåd.

Han distanserar sig även från den demokratiska världens syn på Israel genom att understryka att Israel är en existerande stat ”för Västvärlden”. Är det helt klarlagt att El-Haj ställer upp på Västvärldens syn på Israels rätt att existera när han uttrycker sig så här?

I slutet av intervjun med El-Haj hyllas palestinska fångar som modiga.

En bit längre in i livesändningen blir Ismail Radwan, en ledare för terrororganisationen Hamas intervjuad.

Radwan är vice ordförande i styrelsen för Hamas medienätverk Al-Aqsa. Han är också medlem i Högsta Nationella Myndigheten för Återvändarmarscher och Breaking of the Siege, koalitionen som organiserar de våldsbejakande manifestationerna och upploppen vid Gazas gräns mot Israel.

Det har tidigare noterats av The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center att Radwan uttryckt sig grovt antisemitiskt och uppmanat till mord på judar.

I samma livesändning som El-Haj är med i hyllar Radwan de palestinska fångarna som begått terrordåd och säger att ”Motståndet” [Hamas] är fullständigt redo att stödja fångarnas sak och att det är uppenbart genom Motståndets strävan att tillfångata sionistiska soldater. Han nämner också att de har ammunition nog för att befria de terrordömda palestinska fångarna.

Varför är en politiker från Sveriges riksdag och det regeringsbärande partiet Socialdemokraterna med i samma livesändning som terrororganisationen Hamas för att hylla palestinska terrordömda fångar?

Är detta nya socialdemokratiska värderingar? Nåväl. Detta är inte det enda obskyra möte riksdagsledamoten El-Haj nyligen haft.

Lördagen den 30 april fångades El-Haj även på bild i Köpenhamn på Palestinians in Europe Conference, ett årligt politiskt palestinskt evenemang med kopplingar till terrorrörelsen Hamas och deras extremistiska och antisemitiska ideologi. Kopplingarna till Hamas manifesterades tydligast när konferensen hölls i Sverige 2006 då Hamas ledare Ismail Haniyeh var en av de inbjudna talarna.

Konferensens huvudarrangör i år var brittiska Palestine Return Centre (PRC) tillsammans med lokala Palæstinensisk Forum I DK.

Jamal El-Haj längst till höger på bilden utanför konferensen. Bilden är tagen av ordföranden för Palestinska Arbetsgruppen i Södra Sverige som även intervjuade El Haj för Al-Asra Media.

Men en av medarrangörerna för evenemanget var även lobbygruppen och paraplyorganisationen Palestinska Arbetsgruppen i Södra Sverige. En av organisationerna under Palestinska Arbetsgruppen i Södra Sverige är The Palestinian Assembly in Europe, som El-Haj ska ha varit med och grundat.

På Palestinians in Europe Conference deltog representanter från både islamistiska och socialistiska partier.

Från Marockos Rättvisa och Utveckling, ett islamistiskt parti tillhörande det Muslimska Brödrarskapet, kom Idris Al-Asmi Al-Idris.

I sitt tal hotade han indirekt med terror om inte omvärlden hörsammar den palestinska saken och möjliggör en palestinsk stat med Jerusalem som huvudstad:

– Den palestinska saken är inte bara Palestinas eller arabernas eller muslimernas sak alena, utan snarare hela mänsklighetens sak. Den angår Danmark, den angår Köpenhamn, den angår amerikanerna och hela Allahs skapelse. För det är bara det palestinska folkets egenmakt för sina rättigheter och skapandet av dess oberoende palestinska stat med Jerusalem som huvudstad, bara detta är garantin och nyckeln för all säkerhet och fred i regionen och även i hela världen. Eftersom detta är den centrala saken, den främsta orsaken till alla frustrationer göder den känslan av skuld och förtryck, den göder radikaliseringen och terrorismen och det hat som ersätter säkerhet, bekantskap, brödraskap och synergi.

Al-Asmi Al-Idris gjorde även klart att han varken erkänner fredsavtal, Israel eller USA när han i slutet av sitt tal klämde ur sig följande:

– Idag har det blivit klargjort för alla att det inte finns något Oslo [avtal], inte heller något Amerika eller Israel. Låt oss gå med Motståndet, [d v s Hamas] och ståndaktighet för att bekämpa och konfrontera den sionistiska fienden så att Palestina ska bli verklighet.

Al-Asmi Al-Idris

Dr Annes Alqasem, ordförande för det Första Mötet för den Folkliga Konferensen för Palestinier Utomlands menade i sitt tal att:

– Den sionistiska fienden kommer att förbli vår verkliga fiende och vår första fiende och vår sista.

Dr Annes Alqasem

Den palestinske aktivisten och akademikern Azzam Tamimi talade från konferensscenen om sionismen som ”en ondska” och om att vägen till politiska positioner i Europa och USA är kontrollerad av den sionistiska lobbyn. Detta är uttalanden som bör kategoriseras som antisemitiska.

Det danska vänsterpartiet Enhedslistens talesperson Pernille Skipper var en av fyra danska toppolitiker på konferensen. Iklädd en halsduk med den palestinska enstatslösningen steg hon upp i talarpodiet och förklarade att det var en ära för henne att få lov att tala inför de församlade.

Skipper talade om att det är väldigt många som försöker utnyttja den israelisk-palestinska konflikten för att stärka sina egna intressen. Hon gav som exempel stater i arabvärlden som håller på att få bättre relationer till Israel så som Saudiarabien och Qatar men hon talade också om högerradikala krafter och pekade på USA:s president Donald Trump och Dansk Folkeparti.

Dock gjorde Skipper klart att även hon är en av de som vill utnyttja den israelisk-palestinska konflikten. Detta gjorde hon genom att uppmana de församlade att stå sida vid sida med Enhedslisten och gå och rösta i de kommande danska valen i år. Skipper slängde ut lockbeten till konferensdeltagarna som att erkänna Palestina som stat och att ta hem den danska ambassadören i Israel.

En annan dansk politiker närvarande var socialdemokraten Mogens Lykketoft, en tidigare ordförande för danska Socialdemokraterna. Han har även varit ordförande för FN:s generalförsamling och tjänat som dansk utrikesminister.

Han sa att han fått veta att konferensen arrangerades av Hamas.

-Det är inte vad jag lärt och jag är inte här för att ge stöd åt Hamas, förklarade Lykketoft.

Det blev helt tyst i salen.

– Någon skrev på Twitter att det är välkänt att jag önskar förstörelsen av Israel och att det är därför jag är här.

Nu hördes applåder i publiken. Lykketoft bröt dock igenom applåderna genom att förklara att detta påstående var en lögn. Då tystnade applåderna, som helt upphörde när Lykketoft berättade att han stödjer Israels rätt att existera.

Issam Farah, generalsekreterare för Kommittéerna
för Rätten att Återvända uppmanade, efter de danska vänsterpolitikernas tal, konferensdeltagarna att stärka och förbättra relationen med de vänsterprogressiva politiska och samhälleliga partierna och krafterna på den europeiska kontinenten då han menade att dessa krafter fortfarande stödjer kampen för den palestinska saken.

Det är alltså uppenbart att det finns en viktig politisk symbios mellan vänsterpartier i Europa och extrema politiska rörelser så som Palestinians in Europe Conference.

Flera av talarna uttalade klart att de stödde en enstatslösning utan Israel och att ättlingar till palestinska flyktingar i diasporan ska återvända till städer i Israel som Akko, Yafo och Ashkelon.

En kvinnlig poet gav uttryck för att stödja jihad och sa att hon inte bryr sig om hennes kroppsdelar skulle slitas i stycken i kampen mot Israel. Detta är inget annat än en illa dold uppmuntran till jihad och självmordsbombningar.

Ytterligare en poet talade om att anlända i sitt [bomb]bälte med blodiga händer och sitt vapen för att offra sig för Palestina.

Aram Dans och Teater, en palestinsk dans och amatörteatergrupp i Sverige för barn och ungdomar indoktrinerade publiken med propagandalögner om att Israel fängslar 6-åringar för brottet att ha satt upp vita papperslappar.

Det var uppenbart att just den teaterpjäsen var till för att indoktrinera väldigt små barn.

Tankesmedjan Perspektiv på Israel har släppt en cirka 14 minuter lång videosummering av Palestinians in Europe Conference som proisraeliska organisationen, Med Israel för Fred (MIFF) i både Norge och Danmark nu kallar chockvideon och Conrad Myrland, ordföranden för MIFF Norge har på Facebook gått ut med en livesänd över 50 minuter lång kommentar till videon och konferensen.

Så reagerar man i Norge och Danmark på nyheterna om danska politikers deltagande på samma konferens som den svenska riksdagsledamoten El-Haj blivit fotograferad på. Hur reagerar Sverige?

El-Haj har tidigare blivit kritiserad i en riksdagsdebatt av riksdagsledamoten Björn Söder (SD) för sitt samröre med den israelfientliga libanesiska milisgruppen Amal och mötet med den anti-israeliska palestinske biskopen Atallah Hanna som sagt följande:

– Vi tror inte på så kallad ”fred med Israel”, eftersom fred inte kan slutas med Satan. Israel är den största Satan.

Atallah Hanna

El-Hajs parti socialdemokraterna har dessutom den senaste veckan varit hårt angripet i svensk media, för att det socialdemokratiska ungdomsförbundet SSU i årets förstamajtåg i Malmö skrikit anti-israeliska slogans om att ”krossa sionismen”, en uppmaning som faller under kriterierna för att få kallas antisemitism.

Sammanfattningsvis: El-Haj har deltagit i en livesändning för palestinska fångar i israeliska fängelser där även en högt uppsatt ledare från Hamas figurerar. El-Haj beskriver terrorhandlingar som ”operationer” och säger att det är israelisk propaganda som gör att de som utför dessa terrorhandlingar kallas terrorister i Västvärlden, och nu senast syntes han på en konferens i Köpenhamn med klart antisemitiska budskap. Socialdemokraterna har uppenbarligen stora problem med den politiska och moraliska kompassen.


Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.